PLEASE THE TREES na korbě valníku

please-the-trees 2016-06-14 foto

 

PLEASE THE TREES NA KORBĚ VALNÍKU!

 

úterý 14. 6. 2016 v 17:00 hod., SUŠICE, parkoviště v ul. Americké armády

 

Pražsko-táborská kapela Please The Trees slaví 10 let výročí založení a naděluje koncertní turné mimo běžné mantinely rockových kapel. Nebude hrát v klubech nebo na festivalových pódiích, ale na korbě valníku, který si sama doveze.

 

Neobvyklé turné má název “Štace” a proběhne na deseti místech po celé České republice. Posledním místem je Sušice, kde se promotérských opratí chopila kavárna Veget Café v Jablíčku a vydavatelství Magick Disk Musick, kteří vyhodnotili jako nejméně obvyklé veřejné prostranství pro veřejnou produkci parkoviště na konci ulice Americké armády. Začátek koncertu byl stanoven na 17:00 hod., přijďte tedy včas. Vstupné je dobrovolné, ale myslete prosím na kapelu a její nejnutnější výdaje.

 

Frontman Please The Trees Václav Havelka se vždy snažil dělat věci trošku jinak, než jsou zavedené standardy a myšlenka hraní mimo zvyklá místa je dostatečně dobrodružná a bláznivá, a byť je kapele jasné, že šňůrou na valníku neobjevují Ameriku, chtějí upomenout na fakt, že rock’n’roll de facto vznikl venku, na ulici, a určoval si tak svoje vlastní pravidla. Jediným měřítkem úspěchu téhle šňůry bude pro kapelu pocit sounáležitosti s lidmi, které bude jejich vystoupení zajímat, pocit sdílení, komunikace či dokonce, řekněme, jakési spiklenectví.

 

Hudbu používáme jako prostředek ke komunikaci napříč kulturami. Vnímáme ji jako nejvyšší formu umění právě díky faktu, že je fyzicky nedotknutelná. Nejsme obchodníci s emocemi, jen se snažíme pomocí hudby vzájemně komunikovat. Je pro nás radost být jako kapela spolu, tvořit a ty emoce předávat, resp. sdílet s dalšími. Z komerčního hlediska byla hudba devalvována nejdříve na zboží, poté dokonce na něco, co finanční hodnotu nemá. To je všeobecné zdání snad kvůli internetu a volnému stahování a tím nekontrolovaným přehlcením se hudbou obecně, čert ví. Ale nám tento fakt naopak umožňuje mít věci pevně ve svých rukách a vůbec na nikoho se nespoléhat. V tom je pro nás ve vytváření hudby její pravá hodnota,“ připojují se Please The Trees k nepsanému manifestu mnohých svých kolegů sdílejících filosofii DIY (z anglického do it yourself, neboli udělej si sám). „Rock’n’roll pro nás není póza, móda, sex a drogy. Neusilujeme o členství v rock’n’rollové síni slávy, mauzoleu zasloužilých. Největší nebezečí se skrývá v nás samotných – v konformitě, která přichází s dospělostí, což samozřejmě nemíjí ani nás. I proto jsme se teď obraně seba sam rozhodli vyrazit na hodně nejisté turné s valníkem za dodávkou,“ shrnuje Havelka.

 

Celé turné bude dokumentovat televizní štáb. Za promotéry si dovolujeme tvrdit, že podobná věc se v Sušici jen tak nebude opakovat, udělejte si tedy čas a zastavte se v úterý 14. 6. v 17:00 hodin na parkovišti na konci ulice Americké armády.

please-the-trees 2016-06-14 plakat

-FBB-

{jcomments off}