Poděkování (nejen) pohádkou

15. 6.snehurka anonce

Magická kapka krve v divadle ke Světovému dni dárců krve

Královna toužila po dítěti, co by mělo pleť bílou jako sníh, vlasy černé jako uhel a rty rudé jako kapka krve na sněhu.“

 

Letošní Světový den dárců krve si připomeneme právě představením Podivného divadla při DDM Prachatice pro malé i velké Sněhurka, a to ve středu 15. června od 15 hodin ve vile DDM.

 

Představení je věnováno dárcovství krve, je poděkováním všem dárcům i příznivcům dárcovství. Jeho cílem je také upozornit na možnosti dárcovství krve na Prachaticku a přiblížit návštěvníkům problematiku dárcovství. V prostorách představení proto budou k dispozici informační materiály a pracovníci Českého červeného kříže budou zodpovídat všechny konkrétní dotazy. Vstupné je dobrovolné.

 

Český červený kříž se propagaci dárcovství krve věnuje dlouhodobě – na Prachaticku letos proběhly dvě výstavy v Netolicích a Strunkovicích nad Blanicí, informační stánek jsme připravili na Den zdraví na prachatické radnici a téměř 100 dětí se potýkalo se záludnými otázkami o významu krve a dárcovství během soutěže mladých zdravotníků. Letos vyjelo již sedm svozových autobusů pro dárce krve a za první čtvrtletí naši dárci darovali 104 litrů krve.

 

Bezpříspěvkové dárcovství krve na Prachaticku podporují Jihočeský kraj, Město Prachatice, Netolice, Lhenice, Vimperk a Vlachovo Březí.

 

***

Jak se můžete stát dárci krve? Stačí přijet naším svozovým autobusem na Transfuzní oddělení Nemocnice ČB a zde podstoupit lékařské vyšetření. Na místě Vám je také možné potvrdit počet odběrů nebo omluvenku pro zaměstnavatele, případně vydat potvrzení pro příslušné zdaňovací období. Pro bližší informace kontaktujte Oblastní spolek ČČK PT e-mailem na prachatice@cervenykriz.eu, telefonicky na 724 367 840 nebo osobně každou středu od 8:00 do 16:00 na adrese Nemocniční 204, Prachatice (budova polikliniky).

Nejbližší svozový autobus vyjede 12.7. v 6:30 ze Čkyně, 6:45 z Vimperka, v 7:00 z Vlachova Březí a 7:05 z Hsince a je zdarma.

 

Zuzana Pelikánová, Oblastní spolek ČČK Prachatice

 

15.6.snehurka

 

{jcomments off}