Truckday v Chlumanech opět lákal

V sobotu 16. července se konal v Chlumanech na Prachaticku již 5. ročník oblíbené akce Truckday Chlumany. Celodenní program začal již tradiční spanilou jízdou přes Vlachovo Březí a Husinec, poté se nákladní vozy přesunuly na louku na okraji Chluman, kde nablýskané nákladní trucky mohly obdivovat stovky návštěvníků této akce. Po poledni se v centru obce jela za nemalé podpory diváků jízda zručnosti, kterou spestřil průjezd speciálního závodního trucku značky MAN, který měl pod kapotou neuvěřitelných 1150 koňských sil.

 

V odpoledních hodinách se uskutečnil Trucktrial na rozbahněné louce, který diváky všch věkových kategorií nadchl. I menší diváci si přišli na Truckday Chlumany na své, pořadatelé pro ně připravili soutěže. Přímo u kamionů soutěžili i řidiči svých trucků v různých dovednostních soutěžích. Někteří řidiči kamionů nechali diváky nahlédnout do interiéru svého vozu, který si upravili dle svých představ.

 

Na akci přijely kamiony nejen z jižních Čech, ale i ze středních či západních Čech, nechybělo ani několik vozů z Německa. Celkem se sjelo přes 120 tahačů. Program pokračoval až do pozdních večerních hodin.

 

Fotografie z Truckday Chlumany 2016, foto Ivo Rolčík:

{gallery}volary/2016/07/07_16_truckday_chlumany{/gallery}

 

Fotografie z Truckday Chlumany 2016, foto Vladislav Hošek, fotohosek.cz:

{gallery}volary/2016/07/07_16_truckday_chlumany_hosek{/gallery}

(ir)