Gymnastky bodovaly

Sportovní zpráva – „O pohár Nové Včelnice“

 

     Závod „O pohár Nové Včelnice“ byl druhým podzimním závodem ve sportovní gymnastice žen na úrovní kraje. Tentokrát za Vimperk startovalo 6 starších dívek v kategorii žákyně C a juniorka Adriana Hojdekrová si zacvičila „na zkoušku“ mimo závod.

 

     Nadšení, bojovnost, radost z pohybu a vzájemná podpora přinesla další úspěchy. V klasickém čtyřboji (přeskok, bradla, prostná, kladina) vybojovala Linda Pištěková zaslouženě úžasné 2.místo. Získala nejvyšší známku za sestavu na kladině a také za přeskok rondatem přes stůl. Na akrobacii předvedla nejobtížnější sestavu. Barbora Zdeňková skončila na krásném 4.místě, Terezka Hojdekrová na místě 6. Od pátého místa jí dělily pouhé tři desetiny bodu. Daniele Vašicové patřila 9. pozice a do první desítky se vešla i Adélka Pištěková. Pelešková Jitka zacvičila moc pěkně kladinu, ale přeskok jí nevyšel a tak si odnášela cenu za 12. příčku.

 img 8445

    Adriana Hojdekrová byla na krajských závodech poprvé. Cvičila mimo závod, protože kategorie pro starší děvčata nebyla vypsána. Sestavy i atmosféru závodů si náležitě užívala. Všem vimperským gymnastkám patří pochvala za dobrou reprezentaci. Ke zvýšení výkonnosti určitě přispělo i pořízení odpružené podlahy, která je využívaná téměř každý trénink. Jsme si vědomi, že bez dotace města a TJ Šumavan Vimperk z.s. bychom jí neměli a proto i jim patří velký dík za podporu krásného a náročného sportu, jakým sportovní gymnastika určitě je.

 

Marie Kotlíková

předsedkyně oddílu SG

TJ Šumavan Vimperk z.s.

 

{gallery}vimperk/2016/10_rijen/gymnastika{/gallery} 

{jcomments off}