Šumava na nohou pomáhá

Šumava na nohou předávala dary dětem

 

      Invalidní vozík pro Martinku, tříkolku, čističku vzduchu a zdravotní matraci pro Rozálku, Daník má fixační sedačku a Kubík pojede na ozdravný pobyt. Vládík dostal zdravotní postel s příslušenstvím. To vše v hodnotě 257.115 Kč.

 

 

 010-DSC 0013      Včera večer předávala Šumava na nohou dary, které se jí podařilo zajistit pěti dětem se zdravotním a mentálním postižením, které žijí na Šumavě.

Martinka, Rozálka, Daník a Kubík byli na místě zastoupeni svými rodiči a prarodiči. Vládík přišel osobně s maminkou a se svou babičkou.

Večerem doprovázela Lenka Houslenka Ambrožová a děti z tanečního kroužku ze Základní umělecké školy ve Vodňanech.

Slavnostní večer se konal v Městském kulturním středisku za přítomnosti starostky Vimperka, Jaroslavy Martanové. Z okolních měst a obcí přijely i Ivana Vlková a Petr Fleischmann, starostové Chluman a Šumavských Hoštic, za město Kašperské Hory tajemnice Andrea Staňková. Mezi hosty byli především zástupci sponzorů koncertu a firem, které přispěly nákupem lístků do veřejné sbírky.

 

     Jak tedy Šumava na nohou konkrétním dětem pomohla? Martinka obdržela nový invalidní vozík v hodnotě 73.831 Kč. Rozálka už má doma speciální tříkolku, čističku vzduchu a zdravotní matraci. Stále je v jednání, jakou hypoterapii bude absolvovat. Celkem dostala dary v hodnotě 25.748 Kč. Daník potřeboval novou fixační sedačku, aby mohl nastoupit do školky. Už ji má, stála 84.469 Kč a je díky ní ve školce velmi spokojený. Kubík odjede na začátku příštího roku do Pohybového centra Hájek, kde absolvuje speciální terapii v hodnotě 47.500 Kč. Vládík tráví hodně času na posteli, už měl devět operací nožiček a teď má tedy novou zdravotní postel, matraci i s příslušenstvím za 25.292 Kč, aby mu bylo při zotavování lépe. Všechny tyto dary byly kromě vozíku pro Martinku a hypoterapie pro Rozálku dětem již doručeny. Vozík je objednán a dorazí za 6 týdnů. Martince na něj přispěla společnost Partners ve výši 20.831 Kč. Další příspěvky na věci pro děti dojednala Šumava na nohou se Citi Foundation – 36.186 Kč a s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové. Ta přispěla Vládíkovi 10.000 Kč. Díky všem, kdo na letošní koncert Ewy Farne přišli, se ve veřejné sbírce podařilo shromáždit 190.098 Kč. Mezi děti nakonec Šumava na nohou i s podporou od ostatních nadací pomohla rozdělit dary v hodnotě 257.115 Kč. Šumava na nohou má za sebou dva ročníky, behěm kterých pomohla 11 dětem ze Šumavy. Loni rozdělila mezi děti 284.513 Kč.

 

     Všechny dary pro děti z loňského roku byly již předány a už jim téměř rok slouží. Ve Vimperku zahrály díky všem podporovatelům této dobré věci Anna K. a Ewa Farna. Koncerty těchto dvou zpěvaček a dorpovodných kapel získaly do dvakrát vyhlášené veřejné sbírky v letech 2015 a 2016 celkem 390.028 Kč. Spolu s dary od ostatních nadací dostaly děti během posledních dvou ročníků od Šumavy na nohou dary v hodnotě 541.628 Kč. Stejně jak loni, proběhne v Šumavě na nohou po letošním ročníku vyúčtování a všechny příjmy a výdaje, které jsou spojeny s koncertem i veřejnou sbírkou, budou vyúčtovány a zveřejněny na stránkách spolku i v tisku.

 

 

 025-DSC 0037     Včera večer se ukázalo, co dokáže skupina lidí ve svém volném čase. Navíc se podařilo spojit mnoho šumavských měst a obcí, firem a organizací, které se na celé věci podílejí. Šumava na nohou vytváří pomocnou síť pro rodiny, které to opravdu nemají lehké, protože v jejich středu žijí děti s hendikepem, který vyžaduje soustavnou pomoc a péči okolí. Šumava na nohou v posledních dvou letech ukázala, že jsou způsoby, jak pomáhat, dávat druhým a přitom obohacovat a bavit i sám sebe. Všichni jsme mohli šlapat na kole, přispívat na Hithit nebo jít na koncert a tak pomoci některému z jedenácti děti, co žijí na Šumavě s námi: Bára, Baruška, Lucinka, Martinka, Rozálka, Daník, Jonáš, Kubík, Pavlík, Tomášek a Vládík mají díky všem, kdo se k Šumavě na nohou připojili, lepší život a jejich rodiny mohou žít s vědomím, že na ně nezapomínáme.

 

Šumava na nohou 

 

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/listopad/sumava_na_nohou/{/gallery}

 

{jcomments off}