Vimperské gymnastky reprezentovaly

Sportovní zpráva – „Krajský přebor družstev žen ve SG“

 

     Z pověření České gymnastické federace – KSK Jihočeského kraje a Kraje Vysočina za finanční podpory KÚ Jihočeského kraje uspořádala TJ Spartak MAS Sezimovo Ústí ve spolupráci s oddílem Merkur České Budějovice krajský přebor družstev Jihočeského kraje a Kraje Vysočina ve sportovní gymnastice žen pro rok 2016. O postup na mistrovství republiky bojovalo v příjemném prostředí tělocvičny gymnazia Pierra de Coubertina v Táboře kolem stovky děvčat a to od časného rána do pozdních odpoledních hodin.

Závodní atmosféra byla úžasná. Diváci nešetřili potleskem a výkony všech dívek byly vynikající. Vimperské gymnastky soutěžily opět v nejpočetněji obsazené kategorii žákyň C. Družstvo ve složení Pištěková Linda, Pištěková Adéla, Hojdekrová Tereza, Pelešková Jitka a Zdeňková Barbora bylo zařazeno až do posledního pátého sledu. Sestavy na kladině a akrobacii se všem moc povedly, přeskok také. Linda dokonce poprvé předvedla přemet přes stůl s obratem 360°. Už to vypadalo velice nadějně, ale únava z celodenního čekání se u všech vimperských gymnastek bohužel projevila na posledním nářadí, na bradlech. A sen o místě na stupních vítězů zůstal zase jen snem. I tak děvčata odjížděla domů právem spokojená.

 

Předseda KSK JK a KV Gustav Bago vimperskému družstvu slavnostně předal diplom za krásné 5.místo. Poděkování si zaslouží za svůj elán, nadšení, bojovnost a za výbornou reprezentaci Vimperka.

 

 

Marie Kotlíková

předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk z.s.

Vimperk, 20.11.2016 

 

{gallery}vimperk/2016/11_listopad/gymnastky{/gallery}

{jcomments off}