Kamiony blokují dopravu, raději nevyjíždějte

Jihozápadní Čechy zasypal sníh a vůbec nemíní přestat. Dobrá zpráva pro vlekaře šumavských areálů, horší pro řidiče.

 

Od středečního večera napadlo zhruba patnáct centimetrů sněhu. Od té doby jsou v plné permanenci i vozy cestářů. Jak nám sdělil vedoucí vimperského úseku Správa a údržby silnic Jihočeského kraje Jaroslav Flachs, na Vimpersku odklízí sníh ze silnic osm sypačů a patnáct traktorů, každý vůz má na starosti zhruba třicet až čtyřicet kilometrů.

 

 

Přestože je nasazena maximální možná technika, vzhledem k intenzitě sněžení není logicky možné zajistit holé silnice. Což přináší dopravní komplikace, především pro kamiony. V brzkých dopoledních hodinách blokoval dopravu kamion ve směru od Vimperka na Strakonice u “Šichtovny”. Problémy hlásí dopoledne dopravní servery o kousek dále, ve známých zatáčkách u Zlešic. Jak nám potvrdil naši informaci Jaroslav Flachs, další kamion uvízl, a tím zablokoval dopravu, u železničního přejezdu nad Vimperkem ve směru na Strážný.

 

 

Protože meteorologové očekávají do zítřejšího rána pokračování vytrvalého sněžení, kdy má napadnout dalších až dvacet centimetrů sněhu, doporučujeme raději nevyjíždět a cestu odložit.

 

 

Aktualizováno v 15:20:

 

 

Po půl třetí vyjížděli záchranáři, policisté i hasiči k nehodě u Výškovic, kde havarovala řidička osobního automobilu. Havarovaný vůz skončil mimo komunikaci a zraněná žena skončila v péči záchranářů.

 

 

 

(red)