Sezónu zakončili vítězně

Florbalisté Šumavanu zakončili sezónu vítězně

 

Vimperští hráči odjížděli do Písku k posledním dvěma utkáním sezóny s jasným cílem, potvrdit pozici třetího nejlepšího celku soutěže a dosáhnout tak vytouženého medailového umístění. Karty před závěrečnými zápasy byly rozdány celkem jasně. Na Šumavan dotírající Soběslav musela, v případě, že její hráči ještě pomýšleli na pomyslné stupně vítězů, oba dva své zápasy vyhrát a zároveň doufat v to, že Vimperk nezíská proti B-týmům Jindřichova Hradce a Písku více než 1 bod. Veškeré hypotézy o tom, za jakých okolností se ten či onen tým umístí na 3. místě, vzaly za své již v prvním utkání dne mezi domácím Pískem B a právě Soběslaví. Utkání skončilo remízou 6:6 a došlo tak k úsměvné situaci, kdy Vimperk, aniž by zasáhl do hry, mohl v konečném účtování slavit bronz.

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Slovan Jindřichův Hradec B 8:9 ( 5:3 – 3:4 – 0:2 )

 

Branky Vpk:  8. Havelka (Pešl ml.), 8. Voldřich (Šindler), 9. Myslík (Schwamberger), 13. Gabauer, 15. Myslík (Petr), 18. Křešnička (Voldřich), 26. Voldřich TS, 27. Voldřich (Gabauer)

 

Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 2:1

 

Rozhodčí: Staněk – Vraspír – Diváků: 22

 

Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:7, 8:7, 8:9

 

Sestava: Petr (Říha) – Robl, Pešl ml., Havelka; Šinder, Pešl st. – Gabauer, Křešnička, Voldřich; Kačmár, Hrach – Myslík, Schwamberger

 

Vyjádření trenéra Petra Křešničky:17972164 1301984143171896 733712984295832319 o

     Vzhledem k tomu, že jsme již byli v hale přítomni závěru zápasu mezi Pískem a Soběslaví a byly tak svědky jejich remízy, která vyřešila umístění týmů v tabulce, nastupovalo se nám do souboje s Jindřichovým Hradcem poměrně uvolněně. Jindřichohradecký Slovan už v podstatě také neměl moc o co hrát, vezmeme-li v potaz, že při souhře výsledků se mohl maximálně posunout ze sedmého na šesté místo. To, že oběma týmům již o nic nejde, bylo patrné od samého začátku zápasu. Hrál se svižný útočný florbal, ve kterém prakticky neexistovala jakákoliv mezihra ve středu hřiště. Chvíli se hrálo v blízkosti jedné branky, po získání míčku bránícími hráči se hra prakticky na jednu až dvě přihrávky přesunula k brance druhé. Takto vypadalo celé utkání, kdy první polovina vyznívala gólově pro nás, v druhé polovině soupeř skóre postupně dotahoval. A když už to vypadalo na remízu, vůbec se nám nepodařila přesilová hra, ve které nejenom, že jsme téměř nic nevytvořili, ale ještě jsme soupeři umožnili dostat se do brejku, který proměnil a rozhodl zápas.

 

FBC Sokol Písek B – TJ Šumavan Vimperk 6:11 ( 1:5 – 3:2 – 2:4 )

 

Branky Vpk: 6. Křešnička, 10. Pešl ml., 10. Havelka (Robl), 10. Křešnička (Myslík), 11. Křešnička (Voldřich), 27. Havelka (Myslík), 28. Křešnička (Voldřich), 37. Křešnička (Voldřich), 43. Voldřich (Křešnička), 43. Pešl ml. (Robl), 45. Pešl ml.

 

Vyloučení: 2:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

 

Rozhodčí: Staněk – Harman – Diváků: 37

 

Průběh utkání: 1:0, 1:5, 4:5, 4:7, 5:7, 5:8, 6:8, 6:11

 

Sestava: Petr (Říha) – Robl, Pešl ml., Havelka; Šinder, Pešl st. – Gabauer, Křešnička, Voldřich; Kačmár, Hrach – Myslík, Schwamberger

 

Utkání z pohledu Petra Křešničky:

     Zápas s Pískem se hrál snad v ještě zběsilejším tempu než ten s Jindřichovým Hradcem. Písek na domácí utkání vyztužil sestavu o hráče A-týmu a několik juniorů a bylo znát, že se jedná o úplně jiného soupeře, než toho, kterému jsme o čtvrt roku dříve nasázeli 19 gólů. Jak se stalo prakticky evergreenem letošní sezóny, opět jsme rychle inkasovali první gól zápasu. Poté jsme se ovšem střelecky probudili a první třetinu vyhráli přesvědčivě 5:1. Jenže to bychom nebyli my, aby znovu nepřišel výpadek. Než jsme se ve druhé části hry rozkoukali, byl Písek opět na dostřel jediné branky. Tentokrát jsme však soupeři skóre dorovnat nedovolili, naopak jsme odskočili na tříbrankový rozdíl, který se Písečtí snažili smazat v závěrečné dlouhotrvající hře bez brankáře. Korigovat stav se jim sice podařilo, ale zároveň do opuštěné klece inkasovali další góly, a tak o tom, že zakončíme sezónu 2016-2017 vítězně, nebylo pochyb.

 

Celkové shrnutí druhé sezóny TJ Šumavanu Vimperk trenérem Petrem Křešničkou:

     Po loňské premiérové a zároveň hned i postupové sezóně bylo zřejmé, že nás ve vyšší soutěži nečeká nic lehkého. Sílu většiny týmů Jihočeské ligy jsem ale znal, a tak jsem v předsezónních odhadech tipoval, že bychom se ve dvanáctičlenné soutěži mohli pohybovat někde kolem 5. až 6. místa. Z tohoto pohledu je konečné 3. místo úspěchem. Na druhou stranu, podívám-li se, jak jsme měli soutěž ještě v lednu rozjetou, dalo se jistě pomýšlet i na vyšší příčky nebo alespoň vydržet v souboji o vítězství v soutěži o něco déle .

 

     V každém případě se ve Vimperku za dva roky existence klubu odvedl velký kus práce. Vždyť málokterý klub se může pochlubit tím, že hned ve své první sezóně postoupí do vyšší soutěže, ve které se rozhodně neztratil a herně patřil určitě k tomu nejlepšímu, co soutěž nabízela. Navázat na tyto úspěchy ovšem nebude snadné. Přes léto dojde v kádru k poměrně velkým změnám. Někteří hráči končí, jiní přijdou, a je otázka, jak bude konečná sestava pro příští sezónu vypadat.

 

     Závěrem bych chtěl poděkovat fanouškům, zejména z řad rodinných příslušníků, za podporu, které se nám od nich po celou sezónu dostávalo. Na zápasy florbalové Jihočeské ligy normálně příliš mnoho návštěvníků nezavítá, o to je příjemnější, když se na našich utkáních ve Strakonicích, Českých Budějovicích, Písku a hlavně domácích v Kašperských Horách vždy objeví skupinky o nezanedbatelném počtu právě z Vimperka. Děkujeme za to a doufáme ve Vaší podporu i nadále. 

 

{gallery}vimperk/2017/05_kveten/florbaliste{/gallery}

 

{jcomments off}