suma

Jak bude? Sníh, mráz, jasno a teplo

suma     Zatímco květen již uhání ke své polovině, následující hodiny předvedou čísla hodná nevyzpytatelného všehoschopného dubna. Během pondělní noci se za občasného deště bude pozvolna ochlazovat a mezi kapky se čím dál tím víc budou přimíchávat sněhové vločky, které zítra v úterý po rozbřesku budou po několik hodin v jasné převaze. Přechodně se velmi mokrý sníh v polohách nad  700 metrů může na několik desítek minut udržet na loukách, stromech. Nečeká se ale žádná kalamita – sněhu bude jen symbolicky a zmizí tak rychle, jak rychle se objeví.

     

     Během úterního odpoledne se obloha obleče do modra, a ještě více se ochladí, takže ve středu ráno se moc neohřejeme. Naopak – témeř všude na Šumavě a v Pošumaví poklesne rtuť několik stupňů pod bod mrazu, při zemi v pěti centimetrech pak velmi výrazně. V mrazových kotlinách v okolí Kvild, Hliniště, Borové Lady, Knížecích Plání, Modravy a Prášil teplota muže poklesnout i pod -10 C . 

 

sumava logo orig     Ekvilibrististické kousky počasí dovrší ve čtvrtek , kdy nás bude od svítání po celý den doprovázet svými hřejivými paprsky sluníčko. Teplota přes den bude pozvolna stoupat, až se odpoledne za blankytně modré oblohy dostane  ke 20 °C ve stínu.

 

 

 

text : mm  foto : vojta kosar