Tour de Club ve Vimperku

 

     Tour de Club, tak zní název projektu České florbalové unie, jehož cílem je představit a názorně ukázat vedení klubu, trenérům, hráčům a rodičům, co, jak a proč by se mělo v dané kategorii na tréninku učit, abychom vychovávali budoucí špičkové florbalisty a florbalistky. Po mimořádném úspěchu prvního ročníku vyhlásil Český florbal pro letošní rok druhé kolo P1200786projektu, do nějž se přihlásil a posléze byl vybrántaké Šumavan Vimperk.

 

     Nejedná se o klasickou náborovou akci, ale o jakési „mini školení na míru“ pro konkrétní klub, které realizují přímo zástupci Českého florbalu. Termín konání byl domluven na pondělí 22. května a byla zvolena kategorie elévové a přípravky (věkové rozmezí 7-11 let). Do Vimperka dorazili čtyři zástupci Českého florbalu – hlavní metodik a garant projektu Marek Chlumský, dále trenéři Jan Marvánek a Petr Bína z pražské Sparty a hráč nejvyšší české soutěže Michal Kareš – rovněž ze Sparty Praha.

 

     Po krátkém úvodním představení projektu a seznámení s chodem klubu předvedli trenéři ukázkový devadesátiminutový trénink, zatímco metodik během tréninku popisoval obsah tréninku přítomným trenérům a vedení klubu. Trénink byl realizován atraktivní herní formou se zaměřením na všestranný pohybový rozvoj, techniku vedení míčku a cvičení jeden proti jednomu, s cílem naučit děti rozhodovat se rychle a samostatně. Děti si v příjemné domácí atmosféře vyzkoušeli novou a zábavnější metodu tréninku, která jim zároveň vytváří prostor pro vlastní seberealizaci.

     Kluboví trenéři díky projektu získali nové poznatky, které mohou uplatnit v další práci s dětmi. Zejména pro menší kluby je tato akce skvělým nástrojem k jejich dalšímu rozvoji.

 

Ing. Michal Gabauer,

oddíl florbalu TJ Šumavan Vimperk 

 

{gallery}vimperk/2017/05_kveten/florbal{/gallery}

 

 

{jcomments off}