České korunovační klenoty na dosah

Jihočeský kraj podpoří projekt

České korunovační klenoty na dosah


na zámku Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí

 

 

Dotaci 50 tisíc korun poskytne Jihočeský kraj společnosti Mitrowicz. Ta ji chce využít, coby součást nákladů, na projekt České korunovační klenoty na dosah, který se letos koná na zámku Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí na Českobudějovicku. Návštěvníci výstavy se tu na mistrovské repliky symbolů vlády a moci českých králů mohou těšit ve dnech 2. června až 30. července.

 

klenoty

 

„Věrné repliky Svatováclavské koruny, žezla a jablka byly vyrobeny v roce 2013. Od téhož data byly jako součást putovní výstavy České korunovační klenoty na dosah představeny veřejnosti v Praze, Brně, Olomouci, Karlových Varech, Pardubicích, Českém Krumlově a letos to má být i na zámku Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí,“ uvedl náměstek hejtmanky pro kulturu Pavel Hroch.

 

Projekt přiláká do regionu další návštěvníky a podpoří rozvoj cestovního ruchu

Podle Hrocha však jednání ohledně zapůjčení této expozice ze strany společnosti Mitrowicz skončila až po ukončení termínu příslušné dotace vypsané krajem, proto o ni požádali individuálně a dodatečně. „Žádosti jsme rádi vyhověli. Jsem totiž přesvědčen, že tento projekt opět přiláká do našeho regionu další návštěvníky a podpoří rozvoj cestovního ruchu,“ dodal náměstek.

Repliky Českých korunovačních klenotů si společnost Mitrowicz zapůjčila od agentury REA Models.

Další informace najdete ZDE

-tz jck-

{jcomments off}