rozmberk

Opravy turistickou sezónu neohrozí

Jihočeský kraj opraví komunikaci v Rožmberku nad Vltavou za necelých 30 milionů korun

 

Téměř 30 milionů si vyžádá oprava komunikace v Rožmberku nad Vltavou. Stavební práce na silnici budou rozděleny do dvou etap a potrvají okolo tří měsíců, vždy mimo hlavní turistickou sezonu.

 

 „První část oprav bude probíhat od září do listopadu letošního roku, druhá je plánována na duben až červen roku 2018,“ upozornil radní pro veřejné zakázky Antonín Krák a dodal, že opravy budou probíhat převážně v zastavěném území města Rožmberk nad Vltavou.

 

 Nejdříve se bude podle Kráka rekonstruovat kratší úsek na pravém břehu Vltavy v délce 421 metrů, vedoucí od mostu po konec souvislé zástavby ve městě. „Druhý úsek na levém břehu Vltavy pak měří 577 metrů a zahrnuje trasu od začátku obce až po most přes Vltavu,“ doplnil radní.

 

 Opravy, jak Krák dále sdělil, budou zahrnovat nejen kompletní výměnu povrchu vozovky, ale také úpravu či doplnění chodníků, parkovacích míst nebo autobusových zastávek. Cena bude navíc o jedenáct milionů nižší, než se původně předpokládalo. „Počítali jsme s náklady okolo 41 milionů, podařilo se však vysoutěžit cenu výrazně nižší,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Štícha s tím, že Město Rožmberk zaplatí necelých deset milionů korun a zbylých dvacet pak Správa a údržba silnic Jihočeského kraje. 

 

-tz jck-

{jcomments off}