Evropský testovací týden

Kontaktní centra Prevent Prachatice a Strakonice se připojují k letošnímu Evropskému testovacímu týdnu.

 

ockovaniEvropský testovací týden (od 17. do 24. listopadu 2017) je kampaň probíhající v mnoha státech Evropy s hlavním cílem zpřístupnit bezplatné testování na HIV infekci a také na žloutenku typu B a C, a tím předejít pozdnímu odhalení infekce. V letošním pátém ročníku budou probíhat akce spojené s testováním po celé České republice. Akce je určena široké veřejnosti. Nechat otestovat se může každý, kdo byl v minulosti vystaven riziku infekce HIV – zejména prostřednictvím nechráněného pohlavního styku nebo kontaktem s infikovanou krví při injekčním užívání drog. Více informací viz http://www.prevencehiv.cz/akce/evropsky-testovaci-tyden/

 

Při této příležitosti, bude po celý měsíc listopad v Kontaktních centrech Prevent Prachatice a Strakonice (KCP) probíhat orientační testování z kapilární krve (krev z prstu) na infekční choroby. Toto testování bude i pro širokou veřejnost v uvedeném měsíci bezplatné.

 

V KCP testujeme anonymně na hepatitidy (žloutenky) B a C a na HIV. V nabídce jsou i testy na syfilis, které nabízíme ve specifickém režimu.

 

Celý proces včetně předtestového a potestového poradenství trvá cca 30 – 40 minut, výsledky jsou známy zhruba do patnácti minut od začátku samotného testování.  

 

Testování bude na obou KCP probíhat:

– v pracovní dny od 1. do 30. 11. 2017 a to od 8:30 do 10:00hod.

 

Na testování je nutné se předem objednat, v rámci provozní doby zařízení, na níže uvedených kontaktních údajích zařízení. Více informací o našich službách naleznete na www.prevent99.cz v sekci „Adiktologické služby.“  

 

Kontakty: Kontaktní centrum Prevent Strakonice

Komenského 174, 386 01 Strakonice

Tel: 383 322 357

Mail:  kcst@prevent99.cz

 

Kontaktní centrum Prevent Prachatice

Primátorská 76, 383 01 Prachatice

Tel: 388 310 147

Mail: kcpt@prevent99.cz

 

{jcomments off}