Šumavan vydřel na hřišťátku 6 bodů

Šumavan vydřel na hřišťátku v Kaplici 6 bodů

 

Po více než měsíční pauze zaviněné odložením turnaje ve Strakonicích zasáhli florbalisté vimperského Šumavanu opět do dění v Jihočeské lize mužů. Tentokrát tým vedený kapitánem Vladimírem Pešlem ml. zavítal na zřejmě nejmenší florbalové hřiště v širokém okolí, a to na palubovku posledního týmu soutěže Kaplice. Na hřišti, které svou velikostí může jen stěží splňovat pravidly nastavené parametry pro soutěžní zápasy, nutno ovšem podotknout, že hřiště je pro tento účel florbalovou unií schválené, se museli vimperští hráči popasovat nejen se soupeři, ale také s absencí brankářské jedničky Vladimíra Petra.

 

23415512 1660139917375060 4389409004594443685 oSK Cosa Nostra – TJ Šumavan Vimperk 9:10 ( 3:3 – 3:4 – 3:3 )

Branky Vpk: 1. Pešl ml. (Havelka), 10. Jungvirt (Křešnička), 14. Pešl ml. (Robl), 16. Pešl ml. (Černý), 22. Pešl ml., 23. Havelka, 29. Pešl ml. (Gabauer), 32. Křešnička (Havelka), 33. Robl (Pešl ml.), 45. Havelka (Křešnička)

Vyloučení: 1:1 – Využití: 1:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Vraspír – Janda – Diváků: 6

Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:3, 5:6, 6:6, 6:7, 7:7, 7:9, 9:9, 9:10

Sestava: Vilam – Pešl st., Gabauer – Myslík, Hrach – Robl, Pešl ml., Černý – Jungvirt, Křešnička, Havelka

 

Hodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

      Do Kaplice jsme jeli s vědomím, že bychom proti v tabulce hůře postaveným týmům měli naplno bodovat, ale dvě celkem zásadní věci nám tento předpoklad komplikovaly. Jednou z těchto věcí je velikost hřiště, které díky svým malým rozměrům dost smazává výkonnostní rozdíly mezi jednotlivými týmy a druhým pro nás daleko zásadnějším problémem bylo obsazení postu brankáře. Vláďa Petr, který až na pár výjimek odchytal všechna utkání v krátké existenci klubu, je ze zdravotních důvodů na delší dobu mimo hru, a tak jsme byli nuceni nasadit absolutního nováčka mezi tyčemi Martina Vilama. Pro něj to byl skutečně křest ohněm, nejenže nastoupil zrovna v Kaplici, kde vzhledem k velikosti hřiště je brankář prakticky bez přestávky v permanenci, ale navíc hned v prvním utkání proti němu nastoupil soupeř orientující se výhradně na ofenzivu, což potvrdil i tentokrát. Těžko tedy Martinovi něco vyčítat, ale jeho premiéru jako zdařilou asi hodnotit nemohu. K samotnému průběhu utkání se toho moc říct nedá. V této hale je to vždy spíše o aktivitě jednoho či druhého týmu, než o nějaké taktice a souhře. Předzápasové pokyny byly celkem jasné, nepouštět soupeře ke střelbě, případné střely blokovat a hlavně ubránit nejproduktivnějšího hráče soutěže, Václava Radoucha. Vše se povedlo tak napůl a výsledkem je divoké vítězství 10:9, které jsme doslova urvali díky využité přesilové hře v poslední minutě utkání.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Spartak Kaplice 8:6 ( 3:4 – 0:1 – 5:1 )

Branky Vpk: 10. Pešl ml. (Pešl st.), 5. Robl, 10. Černý, 31. Gabauer (Robl), 35. Gabauer (Černý), 38. Havelka (Jungvirt), 39. Křešnička (Hrach), 43. Jungvirt (Křešnička)

Vyloučení: 2:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Vraspír – Matuška – Diváků: 14

Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 7:5, 7:6, 8:6

Sestava: Vilam – Pešl st., Gabauer – Myslík, Hrach – Robl, Pešl ml., Černý – Jungvirt, Křešnička, Havelka

 

Druhého utkání očima Petra Křešničky:

     Domácí tým, jenž se před tímto turnajem nacházel na samém chvostu tabulky bez jediného získaného bodu z prvních čtyř utkání sezóny, pro nás měl být snadným soustem. V pozornosti nás však udržoval fakt, že Kaplice všechny své dosavadní zápasy prohrála vždy velmi těsně a také to, že v dopoledním souboji přetlačila soupeře z Jindřichova Hradce 6:3. Že první výhra vlije hráčům Spartaku krev do žil, se potvrdilo hned v úvodních minutách utkání. Než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme na začátku 3. minuty 0:2. Naštěstí se nám nástup soupeře, alespoň co se skóre týká, podařilo zachytit, a záhy bylo vyrovnáno. Nadále ovšem byli kapličtí hráči daleko aktivnější a pro nás bylo důležité, aby se brankově nějak výrazněji neutrhli. Dalo se očekávat, že soupeř v nastoleném tempu nebude schopen odehrát celé utkání, což se začalo projevovat v závěru druhé části, kdy jsme i přes další inkasovaný gól pomalu začali přebírat otěže zápasu my, a bylo jen otázkou, zda s nepříznivým stavem 3:5 budeme schopni v závěrečné části něco udělat. Třetí dějství odstartoval bleskovou trefou ve 12. vteřině Michal Gabauer a od této chvíle bylo utkání už jasně v naší režii, přidali jsme další 4 branky a došli si v závěru k celkem poklidnému vítězství 8:6.

 

Celkové shrnutí:

     Vystoupení v Kaplici se dá hodnotit vesměs pozitivně. Získaných 6 bodů, udržení pozice na předních místech tabulky a zjištění, že tým dokáže zabrat v nepříliš dobře se vyvíjejících utkáních a otočit skóre ve svůj prospěch jistě potěší. Starosti ovšem zůstávají s obsazením postu brankáře, kde to skutečně nebylo ono a vedení týmu bude muset tento problém co nejdříve vyřešit, jelikož v rychlém sledu následují další dva turnaje v Milevsku a domácí ve Strakonicích.

 

{gallery}vimperk/2017/12_prosinec/turnaj_kaplice{/gallery}

{jcomments off}