Děti z NZDM Klubu I.P. rozumí financím

Děti z NZDM Klubu I.P. rozumí financím.

 

     Děti a mladí lidé navštěvující Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub I. P. vědí, že půjčky nemusejí být vždy výhodné.

 

finance„Téměř po celý rok 2017 probíhal v NZDM Klubu I. P. projekt s názvem Je to v kapse. Cílem tohoto projektu, na kterém se finančně podílel Jihočeský kraj, bylo srozumitelnou a zábavnou formou přiblížit dětem a mladým lidem pojmy z oblasti finančnictví. Zabývali jsme se pojmy jako např. půjčky, hypotéka, daně, exekuce, pojištění či uplatnitelnost mladých lidí na trhu práce,“ popsala hlavní účel projektu realizátorka NZDM Klubu I. P. Mgr. Erika Postlová.

 

„Děti se dozvěděly i spoustu zajímavostí o historii české koruny, o cizích měnách, vyzkoušely si, jaké to je pracovat z cestovní kanceláři a pobavily se při vypracovávání tematických pracovních listů. Nejvíce se ale dětem líbila exkurze v opravdové bance. Pracovnice banky dětem ukázaly počítačku bankovek, děti si vyzkoušely vytvořit vlastní elektronický podpis a zasoutěžily si o tematické ceny v zábavném vědomostním kvízu,“ doplnila sociální pracovnice NZDM Klubu I. P. Bc. Jaroslava Mistrová.

 

Vyznat se ve složitém světě financí není mnohdy snadné ani pro dospělé osoby. Proto považujeme za důležité začít se vzděláváním v této oblasti již od dětského věku.  

 

Autorka článku: Hana Bártová, DiS.

 

2

{jcomments off}