Šumava na nohou odstartovala přípravy

Šumava na nohou odstartovala přípravy

 

     S koncem školního roku se nám podařilo oficiálně odstartovat Šumavu na nohou 2018. Cesta k tomuto pomyslnému startu byla poměrně dlouhá a nejistá, ale podařilo se ji celou – a snad úspěšně – projít.

sumava na nohou

 

     Mnozí z těch, kteří nás sledují, už vědí, že letos přichystala Šumava na nohou, z. s. změnu. Na rozdíl od roku 2015 a 2016, kdy jsme pořádali koncerty v KD Cihelna (Anna K. a Ewa Farna), nabídneme letos kulturychtivým Vimperákům divadelní představení v MěKS Vimperk. Uvidíme, zda se nám tato změna vyplatí a podaří se nám vybrat dostatek peněz pro ty, kteří se bez pomoci druhých jen těžko obejdou.

 

     Nebudeme už déle napínat. 28. listopadu se od 19 hodin v MěKS Vimperk odehraje představení Miláček Anna. V inscenaci v podání divadelního souboru Divadla Palace vystoupí Saša Rašilov, Linda Rybová, David Prachař, Martina Hudečková a Petra Špalková. Jedná se o lehkou komedii Marca Camolettiho a věříme, že právě tenhle žánr se bude do předvánoční nálady hodit. O zahájení předprodeje budeme včas informovat.

 

     Stejně jako v minulých letech plánujeme představení financovat z prostředků získaných od sponzorů a obcí. Už nyní máme dobrou zprávu – opět se nám podařilo získat podporu Nadačního fondu Avast, který nám na představení přispěje částkou 50 000 Kč. Vstupné tedy na úhradu hry použito nebude. Vše půjde do krajem schválené veřejné sbírky a následně bude použito na nákup zdravotních a kompenzačních pomůcek, případně léčebných pobytů.

 

      Souběžně s výběrem hry jsme se pustili do vyhledávání těch, kteří by od nás potřebovali pomoci. Jsme teprve na začátku jednání, ale zdá se, že v tomto roce podpoříme 4 převážně dospělé osoby, a to z Prachatic, Strakonic a Volar. Medailonky jednotlivých účastníků i další podrobnosti naleznete na našich stránkách www.sumavananohou.cz, případně na našem Facebooku.

 

Přejeme všem slunečné léto a těšíme se na podzimní shledání.

Za Šumava na nohou, z. s.

 

Adéla Jiříková 

{jcomments off}