3

Jedna z obálek putuje do Vimperka

Jeden listopadový večer v české rezidenci velvyslance USA

 

21. listopadu 2018 byly v rezidenci velvyslance USA na Praze 6 slavnostně předávány granty opomíjeným památkám po celé ČR. Jedna z obálek putuje do Vimperka na Kapličku na Brantlově dvoře.

 

 

     Během slavnostního večera předal americký velvyslanec Stephen B. King a předsedkyně Nadace Občanského fóra Dagmar Havlová symbolickou obálku Věře Vávra a Martině Bělíkové ze spolku Vimpersko. V obálce je malá destička. Je na ní napsáno „Obnovu podpořila Nadace Občanského fóra“. Snad již příští rok bude umístěna na kapličku nebo do jejího bezprostředního okolí a zpečetí její opravu.

 

     Během večera se na Praze 6 sešli zástupci různých organizací a jednotlivci z celé ČR, kteří se snaží obnovit, opravit nebo uvést do života nejrůznější opomíjené památky. Je výborné, že mezi ně byla vybrána i malá vimperská kaplička z Brantlova dvora. Přitom si lze uvědomit ještě jednu významnou skutečnost. Znáček Občanského fóra sice zmizel, jak pan velvyslanec řekl, z titulních stran novin, ale je nesmírně povzbuzující, že nezmizel z našich životů a ze života naší země. Navazovat na odkaz a hodnoty, které představuje, jde různě… třeba opravami křížků, kaplí a kostelů.

 

Přejeme vám krásné Vánoce a mnohokrát děkujeme za vaši veškerou podporu.

 

Na fotkách je Věra Vávra (kudrnaté vlasy), Martina Bělíková (blondýna), velvyslanec USA v ČR Stephen B. King (zleva u stěny) a Dagmar Havlová, předsedkyně Nadace OF, manželka Ivana Havla (u stěny vpravo)

 {gallery}vimperk/2018/11_listopad/vavrova{/gallery}

 

Foto:Ondřej Rajcsányi

Spolek Vimpersko

www.vimpersko.cz  

{jcomments off}