Sportovní den – HusMuž 2019

 

 

 

Sportovní zábava pro celou rodinu, to je HUSMUŽ

 

 

 

 

       Už 18. května se chystá v okolí Křišťanovického rybníka populární závod HusMuž, který letos kromě závodů v terénním duatlonu nabídne i populární štafety a dětské závody. Pořadatelé lákají na pohodový den se sportem uprostřed jarní přírody.

 

 

 

       „Snažíme se poučit z chyb, v loňském roce byla docela zima a pro děti to bylo nepříjemné. Proto posouváme termín o dva týdny dále, určitě bude krásně teplo a dorazí více rodin.“ Slibuje si od hlavní změny Michal Piloušek, spolupořadatel závodu. Terénní duatlon je sport, který spojuje běh v přírodě, horské kolo a na závěr znovu běh. Závody HusMuž jsou na rozdíl od populárnější XTERRY vedeny lehčím terénem a jsou vhodné i pro úplné začátečníky. Na výběr je ze dvou délek tratí nebo si můžete s kamarádem rozdělit závod na běh a cyklistiku a zúčastnit se závodu štafet.

 

 IMG 0015

 

   Hlavní závod českého poháru je otevřen i všem amatérů bez potřeby jakékoli licence. Začíná se 4km dlouhým během ke korytu řeky Blanice a zpět na pláž u Boudy u Josefa a Adélky na břehu místního rybníka. Cyklistika je vedena po štěrkových cestách a pěšinkách na náhorní plošině směrem na Hlásnou Lhotu. Okruh měří 12km a borci v rámci hlavního závodu jej absolvují dvakrát. Na trati nejsou žádné extrémní sjezdy ani výjezdy, trasa je vhodná pro horské, případně trekové kolo. Poslední disciplínou závodu je druhý běh, který zavede účastníky směrem na Blanický mlýn a přes ikonickou zříceninu hradu Hus zpět ke Křišťanovickému rybníku. Kdo by si nevěřil na plnou porci, může zkusit závod HOBBY-SPRINT na polovičních distancích.

 

 

 

       Důležitou součástí HusMuže jsou dopolední dětské závody v běhu a duatlonu. „Menší děti budou běhat, od osmi let už si pak budou moci vyzkoušet kompletní duatlon v profesionálních kulisách Českého poháru, tak jako dospělí.“ Popisuje Piloušek. Tratě pro děti povedou po zpevněných cestách a loukách a zvládne je každý malý sportovec. „Rozhodně nechceme být elitářský sport, délky disciplín i tratě jsou takové, aby je zvládlo jakékoli běžně aktivní dítě.“ Doplňuje Mgr. Veronika Bubeníková, která má dětské závody na starosti. Každý závodník si odnese účastnickou medaili a sladkosti, ti nejlepší i diplomy a drobné ceny od sponzorů.

 

 

 

       HusMuž je také o pohodové atmosféře a zábavě, proto se mohou návštěvníci těšit na dětské atrakce, odpolední pozávodní posezení a tradiční opékání a grilování po skončení závodů. Přihlášky jsou již spuštěny na webu www.xterra.cz a bude možné se přihlásit i v den závodu na místě. Mapky závodu a další informace jsou dostupné také na zmíněném webu.

 

 

Jitka Štádlerová

{gallery}Jitka/duben/sportovni_den{/gallery} 

 {jcomments off}