Vimperský Frňák

 

 

Vimperský Frňák  12.7.2019 – 13.7.2019

 

Letní kino Vimperk (Hřbitovní ulice)

 

 

 

 

 

       Vimperský Frňák se řadí mezi festivalové stálice šumavské kulturní scény. V průběhu posledních šesti let se na vimperských „prknech, co znamenají svět“ vystřídala celá řada divadelních souborů a hudebních kapel nejen z nejbližšího okolí, ale také z Prahy, Příbrami nebo Plzně.

 

 

 

       „Daří se nám propojovat svět začínajících a amatérských uskupení s těmi profesionálními, dětská představení s těmi „pro dospělé“ i alternativnější a moderní hudební styly. To činí z Frňáku multižánrovou zábavu pro všechny, kteří si chtějí užít dva červencové dny na čerstvém vzduchu a ve skvělé společnosti,“ popisuje akci Jan Švehla, předseda pořádajícího spolku Berit.

 

 

 

       Festival si od začátku zakládá na pohodové a přátelské atmosféře. Všechna představení si mohou návštěvníci užít i z lehátka v odpočinkové zóně, letmým očkem při tom sledovat své ratolesti, hrající si v dětském koutku, a na závěr si odnést i památku v podobě krásné fotografie.

 

 

 

       Brány areálu letního kina se otevřou v pátek v 16 hodin a v sobotu ve 14 hodin. Kompletní program zveřejňuje Berit postupně na Facebooku a Instagramu vimpersky.frnak. Na místě budou k dispozici také tradiční „frňákovské noviny“, které provedou návštěvníky oběma dny a blíže představí jednotlivé účinkující.

 

 

SHŠ Berit, Vimperk

 

frnak

 

 

http://shsberit.cz/vimpersky-frnak/

https://www.facebook.com/vimpersky.frnak/

{jcomments off}