Soustředění mladých zdravotníků

cerveny kriz

 

Letní soustředění mladých zdravotníků

 

 

 

       Čtvrtý týden v červenci pořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže Prachatice letní soustředění pro mladé zdravotníky v turistické chatě na Libínském Sedle. Pobytová akce byla určena dětem ve věku 6-16 let se zájmem o první pomoc. Děti čekal nejen odborně zaměřený program teoretické i praktické výuky zdravovědy a první pomoci, ale také hry i zajímavý host.

 

 

 

       Během pobytu za dětmi přijela Andrea Tajanovská, která dětem umožnila fyzicky pocítit obtíže spojené se stářím prostřednictvím speciálních simulačních pomůcek jako jsou např. Parkinsonovské rukavice, geronto-oblek nebo brýle simulující zrakové vady. Děti se rovněž dozvěděly jak seniorům a lidem se zdravotním postižením ulevit od potíží souvisejících se sníženou hybností či jak pomoci při sebeobsluze.

 

 

 

       Na děti čekal také celodenní výlet, který tentokrát směřoval do Albrechtic a zároveň si při něm procvičily první pomoc v terénu a transport raněných.

 

 

 

       Závěr pobytu byl věnován vyhodnocení a rozloučení. Rádi bychom tímto poděkovali dětem za příjemně strávený čas, rodičům za důvěru a partnerům za spolupráci.

 

 

 

Letní soustředění mladých zdravotníků bylo realizováno za podpory Města Prachatice a Nadace ČEZ.

 

 

 

Text: Martina Vondrušková

Foto: Zuzana Pelikánová

{gallery}Jitka/srpen/sousted{/gallery}

 

 

 Zároveň vám nabízíme

 

 

Kroužek ČČK : Zájmové vzdělávání nejen v první pomoci

 

 

 

       Od září nabízí Český červený kříž Prachatice „kroužek“ Mladý zdravotník. Je určen pro zájemce ve věku 6-26 let a nebude jen o první pomoci – součástí budou také didaktické hry pro starší účastníky, různá témata z oblasti zdravovědy či humanitární pomoci, příprava v odborných kurzech podle věku účastníků (např. certifikovaný kurz Zdravotník zotavovacích akcí).

 

 

První schůzka proběhne ve středu 5.9.2019 od 17 hodin v prostorách OS ČČK PT (budova polikliniky).

 

 

       Veškeré informace najdete na www.cervenykriz.eu/prachatice nebo na našem facebookovém profilu. Kontaktovat nás můžete na tel.: 724 367 840 nebo e-mailu prachatice@cervenykriz.eu. Těšíme se na viděnou!

 

 

       Realizaci projektu podporuje Jihočeský kraj a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

 

 

 Martina Vondrušková

{jcomments off}