vins

Trenér mládeže David Vinš

 

 

 

Vítěz soutěže Díky, trenére 2019 je z Vimperku!

 

 

 

 

 

       V neděli 3. listopadu 2019 se uskutečnil v Praze finálový díl 5. ročníku soutěže Díky, trenére. Smyslem této akce je ocenit osoby, které přivedou ke sportu a udrží u sportování co nejvíce dětí, naučí je pozitivnímu vztahu ke sportu, smyslu pro fair-play a také povinnostem, které s sebou sportování přináší. Soutěž je určena pro trenéry ze všech sportovních odvětví. Finále se konalo v aréně Sparta Podvinný mlýn. V rámci programu vystoupila skupina Slza a přítomné pobavil také herec Jakub Kohák. V porotě zasedli významné osobnosti sportovního života jako Marián Jelínek, Zdeněk Vojta či Natálie Hejková.

 

 

 

 

       Přihlášených do tohoto ročníku soutěže bylo přes 500 trenérů z celé České republiky! Následovala 3 kola hodnocení, ze kterých vzešla finálová 8 trenérů. Do finále postoupil vimperský hokejový trenér David Vinš.

 

 

 

 

       Na finálovém dni každý z trenérů předvedl se svými svěřenci ukázku tréninkové jednotky v délce trvání 8 minut. Zastoupeny byly tyto sporty: lední hokej, atletika, badminton, fotbal, baseball, basketbal, rope skipping a šachy. Je nutno uznat, že každý trenér předvedl zajímavá cvičení.

 

 

 

 

       Před zaplněným hledištěm David předvedl tréninkovou jednotku se svými hokejovými svěřenci z HC Vimperk. Navíc také překvapil nacvičením bojového tance haka, kterým přítomné diváky a porotu opravdu zaujal. Poté nezbývalo než čekat, jak porota rozhodne.

 

 

 

 

       Mezitím, co porota vybírala finálovou čtveřici, přítomné diváky bavil Jakub Kohák a skupina Slza. O skvělou atmosféru v hledišti se staral především početný vimperský kotel. Davida se totiž vydal podpořit celý autobus vimperských fanoušků a jelikož ten byl zaplněn, tak mnoho dalších se vydalo na cestu po vlastní ose.

 

 

 

 

       Po návratu poroty se napjatě čekalo rozhodnutí o postupujících. A podařilo se! David se dostal do finálové čtyřky! Nyní následovaly soutěže s dětmi, které si trenéři vylosovali z týmů, které se neprobojovaly do užšího finále. Úkolem trenéra bylo děti motivovat a dovést k vítězství v určených disciplínách. David srdnatě bojoval se svým týmem a po třech disciplínách došlo k nevídané situaci: remíza s Olgou Kepkovou, která zastupovala sportovní odvětví rope skipping.

 

 

 

 

       Vítěz ale může být jen jeden. A tak přišla, hokejovou terminologií řečeno, náhlá smrt. Soutěž mezi Davidem a Olgou o vítězi Díky, trenére 2019! Napětí bylo obrovské. Vimperští kotelníci hnali Davidův tým k vítězství. A to se podařilo! Závěrečnou soutěž zvládl Davidův tým na výbornou a mohlo se začít slavit.

 

 

 

 

       Vítězem soutěže Díky, trenére 2019 se stal David Vinš, trenér mládeže HC Vimperk! Při slavnostním vyhlášení David převzal poukaz ve výši 40.000,– Kč na pobyt ve vybraném tréninkovém středisku a 10.000,– Kč pro klub HC Vimperk.

 

 

 

 

Davide, gratulujeme! A všem fanouškům děkujeme za úžasnou podporu a skvělou diváckou kulisu!

 

 

 

Marián Sitár

 

vins

{jcomments off}