Poslední autobus pro dárce krve

ddarccee100

 

 

 

Poslední autobus pro dárce krve vyjíždí 10. prosince

 

 

 

 

 

 

       Oblastní spolek Českého červeného kříže Prachatice za podpory Jihočeského kraje zajišťuje ve spolupráci s Transfuzním oddělením Nemocnice ČB a.s. svozové autobusy zdarma pro bezpříspěvkové dárce krve z Prachaticka. Někteří z dárců krve již dostali pozvánku SMSkou.

 

 

 

 

       Svozový autobus vyjíždí 10.12. v 7:00 z Malého náměstí (u Květinky). Je také možné domluvit si zastávku po cestě, zastavujeme např. „u Stopařky.“ Stačí jen zavolat nebo včas napsat e-mail.

 

 

 

 

       Jak se můžete stát dárci krve? Jste-li starší 18 let a vážíte více než 50 kg, stačí vzít si občanský průkaz, přijet naším svozovým autobusem na Transfuzní oddělení Nemocnice ČB a zde podstoupit lékařské vyšetření. Na místě Vám je také možné potvrdit počet odběrů nebo omluvenku pro zaměstnavatele, případně vydat potvrzení pro příslušné zdaňovací období.

 

 

 

 

 

       Bezpříspěvkové dárcovství krve podporují krom Jihočeského kraje a Ministerstva zdravotnictví ČR také obce Prachatice, Vimperk, Volary, Čkyně, Vlachovo Březí, Husinec, Netolice, Lhenice a Hracholusky.

 

 

 

Zuzana Pelikánová

kapka-dárce krve

{jcomments off}