Volarský zpravodaj bodoval

 

 

 

Volarský zpravodaj bodoval

 

 

 

        Volarský zpravodaj se účastnil soutěže Radniční listy 2020 společnosti Kvalikom. Je vždy užitečné vědět, kde máme mezery a jak si stojíme v porovnání s ostatními.

 

 

 

       Dnes tedy přišel výsledek. A není to zas tak špatné. Zvláště když vezmeme v potaz, v jakém chvatu a nedostatku času náš časopis vzniká, navíc je tvořen zcela amatérskou redakcí. V celorepublikovém finále jsme získali 46 bodů z padesátky možných. Nějaké rezervy tedy máme, vesměs v grafice. Tas slibujeme, že se na to podíváme. A teď jak nás viděla porota.

 

 

kic117

Jaroslav Pulkrábek, šefredaktor volarského zpravodaje

 

 

– Periodikum se umístilo na 7. místě ze 69 účastníků soutěže v této kategorii, jedná se tedy o kvalitní a výborně hodnocený zpravodaj.

 

– Zpravodaj vychází v měsíční frekvenci, což vždy klade vysoké redakční nároky. Není vždy tolik času na tak důkladné zpracování, jako například u čtvrtletníku. Přesto je zpravodaj z hlediska korektur textu a celkového zpracování na skvělé úrovni.

 

– On-line archiv zpravodaje je kvalitní a funkční.

 

– Zpravodaj obsahuje praktické informace, které mají přehledný a čistý zlom. Ve zpravodaji je díky tomu vše potřebné, co obyvatel města potřebuje vědět (poplatky, důležité termíny, změny atd.), a nemusí proto tak bedlivě sledovat například web města či úřední desku – ve zpravodaji najde vše na jednom místě.

 

– Zpravodaj není zneužívaný k propagaci politických představitelů. Zveřejňované fotografie je nezachycují nikterak často, nejsou zneužívány úvodníky k zabrání titulní strany.

 

– Grafické zpracování je přehledné a čisté.

 

– Z hlediska textů jsou noviny nadprůměrné, články jsou po stránce stylistické dobře zpracované, volba témat je velmi rozmanitá, titulky upoutávají.

 

– Rozmanitost obsahu je dána i tím, že se na psaní článků podílí nejen redakce, ale i školská zařízení, místní spolky a organizace, případně příspěvkové organizace atd. To ale není vždy automatické a značí to, že má periodikum dobré renomé a jsou mu ochotni věnovat čas nejen čtenáři, ale i autoři textů.

 

– Zpravodaji nelze upřít jeden významný, byť těžko měřitelný faktor – ale zdaleka to není automatická vlastnost. Působí pozitivně, vesele a navozuje velmi dobrou náladu. Zejména množstvím fotografií zachycující velmi bohaté dění ve městě.

 

– Velmi kvalitně zpracované texty o historii města, doplněné o zajímavé fotografie, texty jsou psané poutavě a mohou v obyvatelích vzbudit o historii města zájem, což je vždy pozitivní.

 

– Obálka zpravodaje je magazínového typu, s jednou ústřední fotografií, která většinou vystihuje hlavní téma zpravodaje, případně jde o aktuální reportážní snímek. Tím, že jsou fotografie umísťované na obálku zpravidla velmi kvalitní, ostré a celkově velmi vydařené, jsou obálky velmi vydařené a dokáží upoutat na první pohled. Dojem umocňuje moderní a decentní záhlaví. Fonty jsou zde volené vhodně, městský znak je zakomponován citlivě. Barvy záhlaví jsou na pohled příjemné a jsou dobře volené i vzhledem k papíru, na který je magazín tištěn. Pouze spodní tři ukázky článků bychom zcela vynechali, protože celkovou čistotu layotu kazí.fbcover


 

 

UMÍSTĚNÍ

 

1. místo v okrese Prachatice

1. místo v Jihočeském kraji

7. místo v celostátním kole  

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

{jcomments off}