HI-TECH PRODUKCE VE VIMPERKU: JIŽ 20 LET

 

 

HI-TECH PRODUKCE VE VIMPERKU: JIŽ 20 LET

 

 

 

       Psal se 26. březen 2001, kdy Rohde & Schwarz založila svůj první výrobní závod mimo území Německa a odstartovala tak úspěšnoud dráhu svých aktivit v jižních Čechách. Dnes více jak třetina veškeré produkce špičkových technologií tohoto nadnárodního koncernu pochází právě z vimperského závodu a je dodávána zákazníkům do celého světa.

 

 

       Příběh Rohde & Schwarz v České republice se začal odvíjet po pádu železné opony, kdy došlo k navázání spolupráce se společností Tesla, a.s. Po 10 letech kooperace v oblasti kabelové výroby bylo rozhodnuto o odkoupení budov, pozemků a pracovních smluv všech tehdejších zaměstnanců a v roce 2001 vznikl ve Vimperku samostatný výrobní závod Rohde & Schwarz. Od té doby se z dodavatele dílů stal výrobce finálních přístrojů Rohde & Schwarz. Postupem času se závod kvalifikoval jako rovnocenný partner odborné laboratoře v Mnichově a vimperští kolegové se začali podílet na vývoji nových produktů. Investice od samého počátku směřovaly do budování nových hal, potřebného zázemí, školení pracovníků a především technologického vybavení umožňujícího další růst. Dnes branami společnosti prochází více než 800 zaměstnanců a výrobní plocha se z 3.500 m2 rozšířila na 40.500 m2.

 

 

Zajišťujeme bezpečnější a propojenější svět

 

       Vimperský závod vyrábí v rámci koncernu širokou škálu produktů, které jsou špičkou v oboru pozemní, námořní i letecké komunikace (jak v civilním, tak v armádním sektoru), radiomonitoringu, v systémech pro zpracování obrazu i zvuku a v oblasti měřicí techniky. Příkladem jsou například osciloskopy, signální generátory či spektrální analyzátory. Našimi zákazníky jsou provozovatelé mobilních sítí, výrobci mobilních telefonů, státní instituce, filmová studia nebo mezinárodní letiště, kde naše technologie zprostředkovávají spojení mezi piloty a řízením letového provozu.

 

 

 

Neustálý rozvoj

 

       V uplynulých letech nedocházelo pouze k rozšíření výrobního portfolia. Náročnost výroby a důraz na špičkovou kvalitu jde ruku v ruce i s rozvojem výrobních technologií. Vedle nasazení kolaborativní robotiky je to například precizní výroba vysokofrekvenčních kabelů, jejíž zvládnutí není snadné a vyžaduje cit pro přesnost i pochopení podmínek vysokofrekvenčního přenosu.

 

       Významnou část produkce tvoří i oblast osazování a testování desek plošných spojů. Díky nedávné investici do osazovací technologie za téměř 100 mil. Kč probíhá výroba elektronických sestav již na čtyřech automatických výrobních linkách. Instalací čtvrté osazovací linky bylo zároveň rozhodnuto o dalším růstu a strategickém směrování závodu.

 

 

 

Poděkování

 

       Základním pilířem Rohde & Schwarz ve Vimperku je tým našich zaměstnanců. Za úspěšnými roky společnosti stojí tvrdá a obětavá práce všech, kteří přispěli k tomu, že zde působí moderní firma určující trend v oblasti komunikací. Děkujeme současným i minulým zaměstnancům za jejich píli a nasazení a přejeme jim do dalších let mnoho zdraví, osobních a pracovních úspěchů.

 

 

www.vimperk.rohde-schwarz.com

 

 

b

a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}