Sportovní gymnastika a COVID-19

sggymna

Sportovní gymnastika a COVID-19

 

 

       Ve školním roce 2020-21 byla činnost oddílu sportovní gymnastiky velmi ovlivněna Covidem – 19. Pro gymnastky v oddíle to znamenalo zrušení všech podzimních i jarních soutěží a velkou tréninkovou pauzu. V září jsme sice absolvovali všechny tréninky v tělocvičně, ale v říjnu jsme stihli už jen tři, v listopadu žádný a v prosinci jsme měli možnost navštívit tělocvičnu 5x. Vzhledem k charakteru cvičení jsme v zimě nemohli trénovat ani venku. Nejmladší gymnastky zkoušely úspěšně trénovat online pod vedením Pavly Uhříčkové a její dcery Natálie.

 

       Ani začátkem r. 2021 nebyla situace lepší. Velmi jsme uvítali možnost trénovat od května alespoň venku. Díky pochopení a vstřícnosti vedení ZŠ Smetanova jsme se scházeli na školním hřišti. Počasí nám moc nepřálo – zima a často déšť. Zkusili jsme i Workout a fotbalové hřiště. Koncem května jsme se konečně dočkaly a nadšeně vběhli do tělocvičny, která se nám zdála úžasně krásná a co teprve to nářadí.

 

       Byl čas i na rozloučení s Kateřinou Němcovou, která odchází na studium do Českých Budějovic, na drobné dárky všem i na medaile za vzornou docházku.

 

       Bohužel, ne všechna děvčata covidové období vydržela a už se ke gymnastice pravděpodobně nevrátí. Byl to vlastně takový přirozený výběr. Kdo má o sportovní gymnastiku opravdový zájem, cvičí nyní s o to s větším zápalem. Když vše dobře půjde, čekají nás hned v září první krajské závody a věřím, že budeme připraveni.

 

       Děkuji dětem za výdrž, rodičům za podporu, bez které by to nešlo a trenérům za vytrvalost a nápaditost při řešení covidových problémů.

 

Pěkné léto všem a v září se těším na setkání v tělocvičně.

 

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG
TJ Šumavan z.s. Vimperk

 

sggymna2

 

{gallery}Jitka/rok2021/cerven/tg{/gallery}  

 

 


 

{jcomments off}