Běžecký etapový závod startoval i ve Volarech

Nový tří denní etapový závod na tři šumavské vrcholy (3vrcholy.cz) zavítal v sobotu 10. července do Volar. 30 minut před polednem odstartovaly zhruba tři desítky běžců na 7,5 km vzdálený vrchol Bobík. Běžce, které čekalo náročných 505 metrů stoupání z volarského náměstí na samotný vrchol Bobík, přivítali starosta Volar Vít Pavlík a místostarostka Jana Bártová. 

 

Etapový závod odstartoval o den dříve, tedy v pátek 9. července 2021 v podvečer ve Vimperku, kde běžce čekalo náročné stoupání na vrchol Boubín. Museli zdolat na 700 výškových metrů během 10,5 km dlouhé trati. Etapový závod čeká závěrečná etapa v neděli 11. července v Prachaticích, kde běžci vyběhnou na vrchol Libín. Na pěti kilometrech nastoupají 460 výškových metrů.

 

Běžci mohou absolvovat jak všechny tři závody, tak jen některé z nich. Převahu ve startovním poli měli ve Volarech muži. Za projektem 3 Vrcholy Šumavy stojí na jedné straně pořadatelé triatlonů XTERRA v čele s Michalem Pilouškem, na straně druhé pak vimperští pořadatelé kulturních akcí Šimona Blaschka, kteří mají na kontě mimo jiné akce jako Summer Punk Party Volyně nebo Vimperský Majáles.

 

Sportovní klání doprovází i kulturní program, v každém městě je po závodě uspořádán koncert.

 

Závod 3 Vrcholy na volarském náměstí:

{gallery}volary/2021/07_zavod{/gallery} 

(ir)