Tipy na last minute Halloweeen

 

 

TIPY NA LAST MINUTE HALLOWEEN

 

Halloween je původně keltský lidový svátek, který se slaví 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých. Rozhodli jste se na poslední chvíli, že jej oslavíte? Přinášíme několik tipů, jak rychle vykouzlit tu správnou tajemnou atmosféru.

 

1) Vyražte na hon za tajemnem. Velhartický hřbitov láká milovníky záhad v každé roční době. Hřbitov s kostelem zasvěceným sv. Máří Magdaleně leží v polích u Velhartic. Pochází už z roku 1373 a inspiroval Karla Jaromíra Erbena k napsání balady Svatební košile. Cestou můžete nasbírat barevné listí, větvičky, šípky a větvičky na výzdobu vašich domů.

 

hrbitov-1024x682

 

2) Pusťte se s dětmi do strašidelného pečení a oslaďte si tak jinak lehce ponurý konec tohoto měsíce.  Napečte si s nimi vtipné muffiny – z roztomilých duchů i pavouků budou nadšené! Jako základ můžete použít svůj oblíbený recept nebo zkusit mrkvové těsto z videa na serveru prozeny.cz.

 

h389w574t

 

3) Výzdoba patří k Halloweenu jako syrečky k Olomouci. Kromě dýní, svíček a nasbíraných přírodnin můžete sáhnout po domácích zásobách – obyčejném papíru, vlně, igelitu, atp. Jak si vyrobit za deset minut papírovou dekoraci se dozvíte v tomto videu:

 

 

4) Strašidelné líčení je jeden z dalších způsobů, jak zabavit sebe, děti a udělat radost i partnerovi. Nemusíte mít doma speciální barvy určené na malování obličeje. Stačit vám bude i make-up, který užíváte běžně:

 

 

5) Někdo má plnou skříň kostlivců, teda kostýmu, jiný musí chvilku přemýšlet. Pokud nemáte doma plný šuplík obvazů, ze kterých se dá vykouzlit skvělá mumie, nezoufejte. Na tomto odkaze se dočtete, jak vyrobit kostýmy do 15 minut!

 

6) Tu správnou strašidelnou atmosféru zaručeně vykouzlí film. Pokud neholdujete hororům a přemýšlíte, který film by byl vhodný i pro děti, aby se večer obešel bez složitého ukládání, dejte na ozkoušené rodinné klasiky. Příkladná je filmografie mistra fantazie Tima Burtona. Pokud jste viděli 5x Střihorukého Edwarda, Ospalou díru, kouzelný muzikál o ďábelském holiči Sweeney Toddovi či Frankenweeniho, nezoufejte. Možná jste neviděli kultovní duchařskou komedii Beetlejuice. Pokud patříte mezi ty, kteří adorují poctivé loutkové filmy, neměla by vaší pozornosti uniknout pohádka Ukradené Vánoce, která se odehrává v městečku Halloween.

 

 

7) Poslední TIPem, jak se naladit na správnou halloweenskou strunu je Halloween party na ostrově Santos, kde na vás čeká dlabání dýní (i jejich jezení), strašidelná stezka, halloweenské tvoření a profi foto box. Vstupné pro děti je 100 Kč, pro dospělý doprovod je vstup zdarma. 

 

250291181 869809747066202 2232474579838836547 n

 

 

 Sarah Huikari 

{jcomments off}