Čertovská neděle


Čertovská neděle

 

     Vimpersko, Hračky u Krtečka a hotel Zlatá Hvězda pořádaly dne 4. 12. 2022 v hotelu Zlatá Hvězda Čertovskou neděli. Jak se vydařila můžete vidět z fotek Milana Peška.

 

      Téměř 200 dětí za dohledu rodičů, prarodičů, čertů a dalších bytostí skákalo vánočního panáka, lepilo peří na andělská křídla nebo házelo brambory do čertovského košíku. Odvážnější děti si za vstupem do pekelné brány po tom, co prolezly tunelem, mohly prohlédnout peklo.

 

      Pod vedením Lidušky Stejskalové, Světlany Ferkové a Bláži Strašilové vyráběly děti v dílničce vánoční ozdoby, sněhuláky a strojily jimi vánoční stromeček. Pod stromečkem do truhly dávaly dopisy pro Ježíška.

 

      Děti, co si psaly třeba o klávesy, kytaru, panenku, klokánka – plyšáka, mobil, lego, duhové vodovky, tepláky, tričko, kamion, mají vzkaz od Ježíška, že se pokusí všechna jejich přání splnit. Přišly mu i dopisy s přáním, které nebude tak lehké splnit. Jsou děti, co si přejí brášku, kočku nebo ptáčka. Těm Ježíšek vzkazuje, že se bude opravdu snažit. Když se mu splnění takových přání nepodaří letos, tak snad příští rok. Všechny dopisy jsme mu odeslali a stejně jako děti nás čeká napínavé čekání, jak to dopadne.

 

      Na místě byla i Mária Vacíková, která svým malováním na obličej ještě více zkrášlovala andílky, čertíky a další pohádkové bytosti. Děti si také mohly s rodiči vybrat v obchůdcích, které tu postavily Hračky od Krtečka, korálky a drobnosti prodávala paní Gašparová a vánoční předměty a postavičky z aktivizační dílničky nemocnice Vimperk nabízely Alenka Bernardová a Věrka Patilová.

 

      Vyvrcholením, na které všichni čekali, byl příchod pekelných bytostí. Do sálu vběhl hrozný čert, ke kterému se hned přidali čerti ze sálu a děti se opravdu bály. Vše napravili hodný Mikuláš a anděl. Za básničku nebo písničku od nich děti dostaly dáreček. Všechny děti byly moc šikovné a hodné, nikoho si čerti neodnesli a příští rok prý zase přijdou.

 

      Po odchodu pekelných bytostí děti opět roztančil DJ Petr Juráš, který celým odpolednem provázel, bavil a hrál dětem krásné písničky.

 

       Poděkování patří všem, kteří pomáhali a jakkoli se na Čertovské neděli podíleli – Míše a Honzíkovi Zidkovým, Ivanovi Strašilovi, Zuzce Plechingerové, Honzovi Královi, Lence Fialové, Kateřině Kopecké, Jardovi Chalupskému, Lence Dutkové , Marcele a Veronice Budinské a Jirkovi Vávrovi staršímu.

 

      Za Vimpersko patří dík Šárce Janáskové, Martině Bělíkové a Věře Vávrové.

 

      Manželům Jolaně a Zdenkovi Kutilovým děkujeme za bezplatné poskytnutí prostor. Personálu hotelu za pomoc při úpravách.

 

      Za finanční podporu patří dík Městu Vimperk.

 

      Za pořadatele děkujeme vám všem, že jste přišli. Společně jsme strávili s dětmi pěkné odpoledne. Těšíme se zase příště a přejeme všem krásné Vánoce, spojené se splněním všech přání.

 

Věra Vávrová,
Vimpersko

Foto : Milan Pešek


{gallery}Jitka/rok2022/prosinec/nedele{/gallery}  

{jcomments off}