v5927

Vorařem můžete být letos ještě jednou

(red) Zpracování dřeva do vorů a plavení po Vchynicko – tetovském kanálu tak, jak  ho prováděli naši předkové, se u veřenosti setkalo s mimořádným ohlasem.  Při uplynulých ukázkách se se životem šumavských horalů, jimž  les a voda poskytovaly  obživu za tvrdou práci, přišly seznámit  stovky  zájemců. Pro ty, kteří to letos nestihli máme dobrou zprávu –  vyzkoušet si práci vorařů a plavit se na vlastnoručně postaveném voru můžete i vy, protože úplně poslední  plavení se koná tuto neděli.

 

 v5822

 

Pod Hradlovým mostem Karel Ešner s přáteli opět předvede těžkou práci dřevařů a vorařů na Šumavě. I vy si  můžete i různé činnosti při “výrobě” vorů vyzkoušet a za odměnu se  na voru pak svézt (doporučenou obuví na vor jsou gumovky nebo žabky).

 

v5927

 

Tak nezapomeňte, že vorařem můžete být právě tuto neděli 21. srpna, kdy probíhá poslední letošní ukázka plavení dřeva na Šumavě, pod patronací Správy NP a CHKO Šumava a s jedinečnými  průvodci – Karlem Ešnerem a jeho přáteli. Čas zůstává stejný jako při předchozích akcích, tedy od 10.30 hodin, sraz zájemců je  tradičně  pár desítek metrů pod Hradlovým mostem pod Modravou (Rechle).

 

Plavení dřeva  na Šumavě dokumentoval  JAN KUBITA

{gallery}susice/2015/08_srpen/druhe_plaveni/{/gallery}

 

{jcomments off}