Malý / VELKÝ krok Marka Příhody

MALÝ KROK PRO LIDSTVO, ALE VELKÝ PRO MARKA PŘÍHODU

 

2. prosinec 2015 bude patřit v životě Marka Příhody, nedávného absolventa volyňské průmyslovky oboru Design interiéru, ke dnům úspěšným a zajímavým. Jel si totiž do Prahy převzít cenu za svou maturitní práci – společenský stolek Vektor.

 

prihoda 3

 

Zařadil se tak mezi další studenty tohoto oboru, kteří uspěli ve studentských designových soutěžích. Do velmi prestižní soutěže „Národní cena za studentský design“ ho nominovala škola a on sám až do samotného vyhlašování nevěděl, jaké ocenění vlastně získal.

Nakonec se jednalo o speciální cenu vyhlašovanou Společností přátel uměleckoprůmyslového muzea v Praze. A z čeho měl autor sám největší radost?

„Pěkné bylo, že jsem tam (mezi oceněnými) byl jako jeden z mála středoškolák.“

 

prihoda 1

 

Pokud byste chtěli vidět oceněnou práci na vlastní oči, pak máte šanci navštívit do 22. prosince v galerii Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství na Václavském náměstí výstavu Nový (z)boží, na které se představují všechny vítězné práce.

 

prihoda 2

Pokud nestihnete v předvánočním shonu zajet do Prahy, nevadí, vítězný stolek a s ním mnoho dalších prací studentů volyňské průmyslovky budete moci zhlédnout od 8. února v rámci výstavy Studenti na hradě II ve Strakonicích.

 

-ij-

 

————————————————————————–

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu .

{jcomments off}