TIP na dárek: ŠUMAVA čarovná

13. prosince ve 14 hodin  byla v prostorách zámku Skalice pokřtěna zbrusu nová knížka o Šumavě, která  vypráví příběh  krajiny zádumčivé, hravé, teskné, radostné, lákající, hrozící svou mohutností, lákající  vlídnou náručí údolí …. prostě příběh ŠUMAVY ČAROVNÉ.

 

 

 

 

RODNÝ LIST: sumava carovna 2

jméno: ŠUMAVA ČAROVNÁ

 

místo narození: Šumava

 

datum narození: 13. prosince 2015

 

rodiče: Vladislav Hošek a Lucie Rambousková

 

 

 

 

Šumavští fotografové Vladislav Hošek a Lucie Rambousková  do  128 stran publikace vlložili nejen  nádherné a neopakovatelné záběry nejkouzelnější krajiny ze všech, ale i kousek sebe a svého cítění a souznění s přírodou, které jim umožňuje právě  takovou podívanou zachytit v pravý okamžik.

 

krest carovna 4

 

“V knize představujeme práce z posledních dvou let – já to co jsem fotil  pravým okem a Lucie levým,” říká s nadsázkou Vláďa Hošek, který bez tří let  fotografuje Šumavu už půl století! Lucie se focení věnuje “naplno” právě dva roky a z jejích fotografií poznáte, že je to  opravdu dobře, že se “lovu objektivem” oddala…

“Křest knihy byl opravdu  vydařený – kmotry byli malíř Milan Čihák a grafik Martin Došek a křtilo se pivem Klostermann, které mimo jiné u zrodu řady snímků stálo,” usmívá se Vláďa  při vzpomínce na zámeckou slavnost.

 

krest carovna 1

 

Autoři vydali knihu vlastním nákladem k 25. výročí biosférické  rezervace Šumava a pro milovníky Šumavy, kteří v ní kromě spousty náladovek ze všech ročních období, najdou i osm  nevšedních panoramat. Křest  Knížy Vládi a lucie si nenechalo ujít na pět desítek hostů, především z řad fotografů z celé ČR, kteří se  v Bohumilicích na zámku Skalice sešli.

 

ŠUMAVA ČAROVNÁ určitě nebude chybět v knihovně žádného z milovníků přírody a pokud ji ještě nemáte, nebo stále hledáte vhodný vánoční dárek, neváhejte se vydat do  některého ze šumavských knihkupectví nebo informačních center.  Takovým dárkem uděláte rozhodně radost na  hodně dlouho!

 

Poptat se můžete třeba tady:

IC Sušice – tel. 376 540 214

Infocentrum Kašperské Hory – tel. 376 503 413

IS NP Šumava – Kašperské Hory – tel. 376 582 734

Turistické informační středisko Vimperk – tel. 388 402 230

IC NP Šumava – Kvilda – tel. 388 435 544

 

-red-

Foto ze slavnostního křtu  v Bohumilicích, na zámku Skalice:

{gallery}/susice/2015/12_prosinec/sumava_carovna/{/gallery}