Šumavské lázně jsou značkou pohody a vitality

ŠUMAVSKÉ LÁZNĚ

logoZnačka pohody a vitality

 

 

AKTUÁLNĚ:

Pořad o Šumavských lázních na http://www.cyklotoulkytv.cz/sumavske-lazne-parkhotel-tosch

 

 

Se Šumavou tradičně bývá spjata především představa obdivuhodné, leckdy divoké, přírody, odpočinku, zdravého pohybu, atraktivních i adrenalinových zážitků a nepřeberného množství sportovních aktivit. To vše se naučili návštěvníci Šumavy vyhledávat a využívat. Ale stále přibývá těch, kteří hledají více klidu, pohody, duševní i fyzické relaxace. Právě na tyto aspekty se zaměřuje Parkhotel Tosch v Kašperských Horách, který vybudoval unikátní ŠUMAVSKÉ LÁZNĚ.

 

Nejde o tradiční kolonády s prameny ani typicky zdravotnické zařízení – jde o nabídku relaxačních a ozdravných procedur, kterou poskytuje jedinečné umístění hotelu.

 

Medicus curat, natura sanat. Lékař léčí, příroda uzdravuje.

 

„Hotelových zařízení, která nabízejí pobytové aktivity pro aktivní mladé lidi, rodiny s dětmi a sportovce, je na Šumavě dostatek. My se nově zaměřujeme především na hosty, kteří přijedou hledat klid, odpočinek a zdraví,“ vysvětluje ředitel hotelu Jaroslav Fischer při prohlídce Šumavských lázní a dodává: „klademe důraz na vytváření rodinné atmosféry a pohody. V dnešní době doslova trpí spěchem a stresem nejen nejmladší generace, ale její následky pociťují i lidé středního a staršího věku, kteří ocení především soukromí, klid a individuální přístup, což náš program regenerace v Šumavských lázních beze zbytku splňuje.“

 

Co všechno v Šumavských lázních najdete?

Po sestoupení do tajemných podzemních prostor historického sklepení bývalého měšťanského pivovaru, můžete vyzkoušet speleoterapii – pobyt v jeskyni s konstantní teplotou a vlhkostí příznivě působí nejen na dýchací soustavu, příjemná hudba, kterou vychutnáte v klidu na pohodlných lehátkách, vás dobře naladí. K celkové harmonizaci osobnosti přispívá kromě tradičních lázeňských procedur i významné pozitivní zemské energetické působení, které jsou zde ověřené a certifikované.

 

Majitel a provozovatel hotelu zachoval původní klenby i celkový ráz podzemních prostor, citlivě ho zrekonstruoval a vybavil pro potřeby instalace moderních technologií využívaných v lázních.

1 2

 

Hned po vstupu se vám díky výzdobě a prostředí vybaví dávno minulé doby, kdy na Kašperk přijížděli hradní páni, v řekách se těžilo zlato a louky v horkém letním slunci voněly množstvím ‘zázračných’ šumavských bylin a květin. Tím ale historie končí, ačkoliv o ní můžete přemítat v pohodlné vaně nebo při následné zábalové terapii nebo masáži.

 

4

 5 

 

Mnoho spokojených klientů využívá vířivé a  perličkové koupele s přísadami, speciální šumavskou bylinnou páru, zábaly, knaippovy masáže a uvolňovací techniky, studený priessnitzův chodník, saunu.

 

Bezesporu největší předností šumavských lázní je využívání produktů pocházejících z čisté okolní přírody, od certifikovaných dodavatelů – z bylinek připravované speciální směsi, rašelina a jíl pro zvláštní účinky balneo terapie.

 

Podobných zařízení, nabízejících tuto specifickou komplexní a jednoduše dostupnou péči mnoho není, rozhodně u nás byste takové hledali jen stěží. „Jsme jediní v České republice, kteří mají unikát tohoto typu k dispozici přímo v hotelu, vlastně pod hotelem,“ spokojeně potvrzuje Jaroslav Fischer.

4

Kašperské Hory jsou z historie známy jako zdroj zlata – nemůže tu tedy chybět ani připomínka hornické činnosti – pramen svaté Barbory, který vyvěrá v podzemí přímo v lázních je stále křišťálově čistý a chladný tak, že vás osvěží i v nejparnějším létě.

 

Pohyb, dobré jídlo a komplexní služby nabízejí holistický přístup k rekreaci a relaxaci tak, jak si ji představujeme dnes. Nejen hotel samotný a jeho okolí – park v anglickém stylu s výhledem na Kašperk, nekonečné stezky a cesty provázející vás bohatstvím zeleného srdce Evropy, ale i aktivní pohyb (včetně plavání v hotelovém bazénu) vás naladí na to, abyste se pak nechali hýčkat v Šumavských lázních.

 

Každý lékař vám doporučí pohyb – i pro něj jsou zde ideální podmínky. Na své si přijdou milovníci turistiky, cykloturistiky, letních i zimních sportů. Kašperské Hory si, vzhledem ke klimatickým podmínkám srovnatelným s lázeňskými středisky v bavorské části Šumavy, rozhodně zaslouží i označení ‘vzdušné lázně’, proto neváhejte a využijte je beze zbytku.

 

„Pozitivní účinky komplexní terapie v Šumavských lázních potvrzují nejen samotní klienti, ale i odborníci, kteří je přijeli vyzkoušet. Neděláme si nároky na to tvrdit, že jsme přišli s něčím objevným. My jsme jen navázali na moudrost našich předků, kteří dobře věděli, že lidský organismus potřebuje kromě pohybu i klid a odpočinek a nabírali ho právě z těch nejpřirozenějších zdrojů. Spojili jsme historii s lázeňstvím a dary přírody a je vidět, že se to vyplatilo. Zveme všechny, kteří touží po opravdu klidném prostředí a potřebují pročistit mysl i tělo, aby naše Šumavské lázně přijeli vyzkoušet,“ dodává na závěr Jaroslav Fischer a potichu opouštíme prostředí lázní, abychom nerušili odpočívající hosty….

(PR)

Šumavské lázně: virtuální prohlídku můžete sledovat ve vysílání TV Pohoda v pořadu Lázeňský švihák (průvodce Petr Jančařík) – viz odkaz v záhlaví článku. Vysílací časy: neděle  5.5. – 21:00, pondělí 6.5. – 07:45, pondělí  6.5. – 17:00 hodin.

 

 

 {gallery}susice/fotogalerie/13/pr lazne/{/gallery}

 

Licence Creative Commons
Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko