Arakain v sobotu v Prachaticích

 

ARAKAIN V SOBOTU PŘIJEDE DO PRACHATIC

 

arakain

 

Česká metalová legenda bude hlavní hvězdou již sedmého ročníku festivalu Mezibrány Memfis Soumarrock. Kromě Arakainů se představí mimo jiné také UDG nebo VLTAVA. Sedmnáctého srpna bude prachatický areál Parkán patřit znovu rockové muzice. Netradiční pojetí festivalu dává každý rok šanci poslechnout si průřez nejen rockovou hudbou. Letošní dramaturgii beze sporu vévodí pražská metalová stálice Arakain.

 

„Na jaře jsem s Arakainem mohl objet turné jako předskokan a musím říci, že jim to hraje neskutečně, máme se na co těšit!“ říká hlavní pořadatel, ale také bubeník Michal Piloušek. Další hvězdy festivalu jsou ale z cela jiného hudebného pólu, UDG hrají líbivý pop-rock, Vltava naopak avantgardní směs snad všeho, kdo by neznal jejich hit Prasátko ještě nemá hlad?! Jak se stane, že se potkají tyto kapely právě na Mezibránách?

 

„To je právě náš cíl, sestavit co nejpestřejší program, nechceme opakovat experimenty z předchozích ročníků. Vracíme se k podstatě festivalu, tedy otevřenosti všem žánrům!“ říká Michal Piloušek.

 

Letos v programu nacházíme také zahraniční kapely, slovenské Prešporok a Mäx Rock z Německa, naopak prachatickou scénu bude reprezentovat kapela Buczech Blues, která si v posledních měsících buduje více než slušné renomé. A kdo podle Pilouška návštěvníky festivalu překvapí? „Určitě Playbox, to je můj nový objev, skvělá partička z Budějovic hrající mix funku, elektroniky a rocku. Nebo Bitch and Chips, ty nedávno předskakovali KISS v Praze, nemluvě o dalších jako Another fake heros, Strong Coffee nebo 1st Choice, ti všichni jsou hodně daleko a myslím, že všichni budou koukat, kde je dnešní amatérská scéna!“ Sám Piloušek se představí v kapele Menhir, budějovické hard-rockové partě, která připravuje svou třetí desku a již si zahrála například na třicetiletém výročí kapely Arakain před tisícovkami fanoušků. „Budeme zase hrát před Arakainem, takže se samozřejmě těším, doufám, že dorazí naši stálí fanoušci z Jihu i příznivci Arakainu! Dodává Piloušek.

 

Festival začne v sobotu 17. 8. již v 11,30, dění se bude odehrávat znovu na dvou střídajících se scénách. „Pódia budou na maximální technické úrovni, chceme nabídnout prvotřídní zážitek pro všechny návštěvníky!“ Vstupenky vyjdou v předprodeji, který již probíhá v prachatickém íčku, na 200Kč na místě budou stát tři sta korun. Návštěvníci nad 60 let a do 6 let mají vstup zdarma.

mezi1

Prachatice zažijí svůj jediný velký, letní, hudební festival, tak si jej nenechte ujít!