Aktualizace + foto: dvě nehody u Tužic

zachranka nove

Vozidla skončila na střeše i na boku –  ve středu 14. srpna, v časných ranních hodinách, řídil 52letý muž  z Horažďovic vozidlo zn. Citroën Berlingo po komunikaci ve směru od Nalžovských Hor na Zavlekov. Před obcí Tužice, před nepřehledným horizontem na souvislé čáře, začal předjíždět před ním jedoucí vozidlo a následně došlo v levém jízdním pruhu k bočnímu střetu s protijedoucím vozidlem zn. Ford Escort. U vozidla zn. Citroën došlo při střetu k odtržení zadní nápravy, převrátilo se na pravý bok a skončilo v levém silničním příkopu. Ford vyjel po střetu vpravo mimo silnici do příkopu a narazil do vzrostlého listnatého stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče Fordu, kdy 31letý muž byl převezen do nemocnice v Klatovech. Jeho zranění si vyžádala následnou hospitalizaci. Škoda na havarovaných vozech dosahuje 70 000 Kč.

 
Ve čtvrtek 15. srpna, opět v časných ranních hodinách (00.40 hod.), se stala další dopravní nehoda tentokrát v opačném směru – dvacetiletý řidič z obce na Horažďovicku jel s BMW ve směru od Zavlekova na Nalžovské Hory. Za obcí Zavlekov, po projetí mírné pravotočivé zatáčky, vjel vlevo mimo komunikaci kde havaroval a vozidlo se převrátilo na střechu. Řidič utrpěl lehké zranění se kterým byl převezen k ošetření do zdravotnického zařízení. Dechová zkuška vyloučila požití alkoholu. Oproti prvnímu případu je zde ale škoda na majetku více než trojnásobná –  240 000 Kč.
 
 
Hledá se svědek dopravní nehody ze středy 14. srpna:
39letý muž z Klatovska  na motocyklu “nabral” před ním jedoucí auto a havaroval. V odpoledních hodinách se nehoda stala na silnici ve směru od Klatov na Nýrsko. Motocyklista po projetí mírné pravotočivé zatáčky před obcí Lomec začal předjíždět a při zařazování nesnížil dostatečně rychlost a narazil do zadní části před ním jedoucího vozidla. Motocyklista po střetu spadl vpravo mimo vozovku, motorka zůstala v levém příkopu. U řidiče vozu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem, motorkář byl převezen se zraněním do nemocnice. Hmotná škoda dosáhla 110 000 Kč.
 
     Policisté z dopravního inspektorátu žádají cyklistu, který jel v uvedenou dobu po komunikaci, aby se ozval na telefon 974 334 251, nebo 974 334 111. Informace k dopravní nehodě je možné sdělit i prostřednictvím e-mailu: ktdi@mvcr.cz.
 
-red, p cr-
————-
 
Dvě nehody u Tužic

U Tužic se ve středu  před šestou ráno střetla dvě osobní auta, po půlnoci hasiči vyjížděli téměř na to samé místo k další nehodě. Od obou nehod odvezla ZZS do nemocnice zraněné.

dn 1 (2)

Ve středu 14. srpna se u Tužic na Klatovsku střetla dvě osobní auta. Jedno z nich pak čelně narazilo do stromu. Uvnitř zůstala zaklíněná osoba. Horažďovická jednotka k nehodě vyjela v 5:38 hodin. Hasiči pomocí hydraulického zařízení za asistence ZZS vyprostili z vozu zraněnou osobu. Pomáhali zdravotníkům při dalším ošetření a transportu do sanitky.

dn 1 (4)

Ve čtvrtek 15. srpna tři čtvrtě hodiny po půlnoci vyjeli hasiči téměř na to samé místo, tentokrát se jedno osobní auto převrátilo do příkopu na střechu. Řidiče nebylo potřeba vyprostit, nacházel se mimo vozidlo. Řidič utrpěl poranění hlavy. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc, poté zraněného odvezla ZZS do nemocnice na další vyšetření.

dn 2

(p cr, hzs)