Zloději ukradli jezevce i kus mostu

Tři rekreační objekty pachatelé vykradli v uplynulých dnech. Odnesli různé nářadí i vybavení. 

     Do rekreační chaty vnikl v obci u Chanovic na Horažďovicku neznámý pachatel v průběhu prosince letošního roku. Zloděj z garáže odcizil dvě pily, vrtačku, křovinořez, různé nářadí, jízdní kolo a v obytném prostoru vše prohledal a vzal hodiny, obrazy, potraviny i preparovaného jezevce. Výše škody dosahuje téměř čtyřicet tisíc korun.
 
 
     Kolinečtí policisté přijali oznámení o vloupání do objektů v obci na Běšinsku. V uplynulém týdnu pachatel vnikl na pozemky a ze dvou hospodářských objektů odcizil dvě motorové pily a křovinořez. Vnikl i do dvou rekreačních domů –  v prvním vzal lyžařské vybavení a motorovou pilu, ve druhém se mu zřejmě nic nelíbio. Poškozeným vznikla škoda za čtyřicet tisíc korun. 
 
 
 
SUŠICE – O víkendu pachatelé vykradli dvě vozidla. Majitelé postrádají tašku i motorové pily. 

         Do zaparkovaného dodávkového vozidla zn. Renault Trafic vnikl v Sušici pachatel v pátek 19. prosince v době od 16.30 do 16.37 hodin. Pachatel v ulici Pod Kalichem rozbil skleněnou výplň v okně ve dveřích vozidla a uvnitř odcizil textilní tašku, ve které měl poškozený různé osobní doklady i k vozidlu, svazek klíčů, finanční hotovost a tři platební karty peněžních ústavů.
 
     V době od čtvrtka do soboty se vloupal  neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla zn. Ford Tranzit a odcizil dvě motorové pily. Poškozenému majiteli vznikla škoda 11 000 Kč.
 
 
ŠVIHOVSKO – Z mostu na komunikaci pachatel odcizil devět kusů zábradlí. 

      Policisté z obvodního oddělení ve Švihově přijali oznámení o krádeži výplní zábradelních svodidel z mostu u obce Borovy. V době od poloviny listopadu do prosince letošního roku neznámý pachatel odcizil na komunikaci číslo I/27 v katastrálním území obce Borovy devět výplní zábradelních svodidel z bezpečnostního zádržného systému mostu. Škoda činí 36 000 Kč. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.
 
 
Ve Špičáku v sobotu 20. prosince policisté z dopravního inspektorátu prováděli měření rychlosti a v 11.11 hodin bylo u vozidla zn. Hyundai naměřeno 81 km/h. Vozidlo bylo předepsaným způsobem zastaveno a čtyřicetiletý muž ze Železnorudska se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 0,53 promile alkoholu.
 
-red-