Mňága a Žďorp v Prachaticích

mnaga

 

MŇÁGA A ŽĎORP ZAHRAJE 27. BŘEZNA V PRACHATICÍCH

 

Legendární kapela Mňága a Žďorp vydala po čtyřleté pauze začátkem listopadu nové studiové album a v rámci tour k této desce zavítá i do Prachatic. Nejen písně z nového alba „Made in China“ zazní v Národním domě v pátek 27. března 2015.

 

Mňága a Žďorp pochází z Valašského Meziříčí a začala se formovat už v roce 1983. Zpočátku vystupovala pod názvem Slepé Střevo, členové Mňágy současně působili i v jiných kapelách. Tyto kapely však zanikly a od roku 1987 se už mluví jen o skupině Mňága a Žďorp.

Do povědomí se dostala především hitem „Hodinový hotel“, který je první skladbou na debutovém albu skupiny, nazvaném příhodně „Made in Valmez“ (1991). Poslední, jedenácté řadové album vyšlo v roce 2010 a jmenuje se „Takže dobrý“. Po čtyřech letech od poslední desky parta letos vydává nové studiové album s názvem „Made in China“. Skupina v čele s Petrem Fialou ji dokonce po úspěšné crowd-fundingové kampani skutečně nahrála v Číně. Sám Fiala k novince říká: „Snažili jsme se udělat v uvozovkách večírkovou desku, aby člověk nemusel žádné tracky přeskakovat. Natočili jsme písničky, o kterých víme, že je můžeme hrát naživo vedle starších hitovek“.

 

Koncert v Národním domě proběhne 27. března od 20.00 hodin.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v prachatickém infocentru za 200 Kč Na místě budou o 50 Kč dražší.