Po dvou porážkách opět zvítězili

 MLADŠÍ ŽÁCI HC VIMPERK PO DVOU PORÁŽKÁCH DOKÁZALI OPĚT ZVÍTĚZIT

 

     I v měsíci únoru pokračují mistrovské zápasy Ligy mladších žáků skupiny H+I, ve kterých se však vimperskému týmu moc nedařilo. Nejprve 6. února vyjížděli na led velmi nepříjemných Domažlic, kde po výborné první třetině přišel nepochopitelný zkrat vimperského týmu a zápas nakonec vyzněl vítězně pro domácí Domažlice. V úterý 16. února poté vimperský tým předehrával na žádost Berouna 29. kolo, kde se mu ale nedařilo a nestačil na domácí medvědy.

 

Sobota 06.02.2016 HC DOMAŽLICE – HC VIMPERK 6:3 (1:2,3:0,2:1)

Branky: 20. Weber (Fremuth), 22. Jelínek (Hůrka, Mazanec), 23. Toupal, 33. Hůrka (Toupal), 45. Hruška, 60. Toupal – 7. Beníšek (Koška), 12. Koška (Beníšek, Narovcová), 59. Beníšek (Koška, Slanina)

 

     Hodnocení trenéra Martina Willmanna: V Domažlicích nám vyšla první třetina, i když v poslední minutě jsme po špatném vyhození ze strany našich obránců inkasovali branku do šatny. Do druhé třetiny jsme vstoupili nesoustředění a domažličtí nás za to okamžitě potrestali třemi brankami, a to nás položilo. Ve třetí třetině jsme se již nezmohli na žádný obrat v zápase.

 

 

 


 

 

 

Úterý 16.02.2016 HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI – HC VIMPERK 6:2 (2:0,3:1,1:1)

 

Branky: 9. Brotánek (Tapovan), 19. Valeš, 30. Skoupý (Mynda), 35. Fiala (Tapovan), 39. Hošek (Fiala, Tapovan), 60. Mynda – 28. Štěpánek, 44. Willmann (Krejčí, Koška)

 

     Hodnocení trenéra Martina Willmanna: Do Berouna jsme odjížděli s tím, že nás nečeká žádný lehký zápas, v Berouně se totiž moc často nevyhrává. A to se i potvrdilo. Berounský tým, který byl posílen o útok hráčů (kteří hrají o kategorii výše, ale věkově spadají do mladších žáků), se na nás vrhl jako opravdoví medvědi a my jsme měli v první třetině problém se vůbec dostat do středního pásma. Naši hráči hráli bojácně, nepodrželi puk na svých hokejkách a zbytečně se zbavovali kotouče. Největší rozdíl však byl v pohybu na ledě a v prvních řadách obou týmů. Po výkonu, který jsme v Berouně předvedli, jsme si nezasloužili ani remízový bod, natož dva. Z našeho výkonu jsem byl velmi zklamaný, byť nám třeba rozhodčí neuznali jasnou branku Honzy Štěpánka. I když… ještě horší výkon než jsme podali my, byl výkon obou rozhodčích, protože to, co předváděli na ledové ploše, nemá s řízením hry dětí vůbec nic společného.

 

 

 


 

 

Po výše uvedených prohrách čekal v sobotu 20. února na domácím ledě mladší žáky HC Vimperk další nepříjemný soupeř a to tým HC Plzeň 1929. Vimperští se na tento zápas velmi těšili a slíbili si v kabině, že zápas dovedou do vítězného konce a odrazí se k lepším výkonům, než předváděli začátkem měsíce. A to se jim povedlo. Od začátku první třetiny začali aktivním pojetím hry, daleko lépe bruslili než v předešlých zápasech. A v zápase konečně byly vidět i pěkné kombinační akce, které se ze hry vimperského týmu vytrácely.

 

Sobota 20.02.2016 HC VIMPERK – HC PLZEŇ 1929 4:1 (2:0,1:0,1:1)

 

Branky: 7. Beníšek, 8. Štěpánek (Eignerová, Krejčí), 39. Beníšek (Willmann, Koška), 57. Koška (Beníšek, Willmann) – 53. Lučan (Kaiser)

 

Hodnocení trenéra Martina Willmanna: Proti Plzni jsme podali daleko lepší výkon než v předchozích dvou zápasech. Zlepšili jsme bruslení i nasazení a konečně se nám dařila i kombinační hra. Výborný zápas odchytal Rosťa Slanina. My jsme tuhle výhru nutně potřebovali pro opětovné nabití sebedůvěry, která se po porážkách začala vytrácet a hráči si přestávali věřit. Naše hráče potom strašně ‘nabudili’ vimperští bubeníci, kteří je přišli do hlediště povzbudit hlasivkami a bubny a vytvořili tak výbornou atmosféru. Mockrát jim za to děkuji!

 

Foto: Zdeněk Formánek 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/unor/hokej_4_trida_vimperk_plzen/{/gallery}