Vítězství v obou kategoriích

McDonald’s Cup – 2016 Vimperk

 

 

Za velmi rozdílných klimatických podmínek se na hřišti oddílu kopané a za jeho účinné spolupráce uskutečnila dvě okresní kola 19. ročníku McDonald’s Cupu.

 

 

Starší kategorie B – 4.-5. ročník ZŠ svůj turnaj sehrála 10.5. 2015. Po slavnostním zahájení, se 8 týmů škol našeho okresu, rozdělených do 2 skupin snažilo vybojovat co nejlepší umístění pro finálová a vyřazovací utkání, která následovala. Většina utkání byla velmi vyrovnaná, často končila rozdílem pouze jedné branky či remízou. Ve finálových bojích se nakonec nejlépe vedlo celku pořádající školy ZŠ Smetanova Vimperk, který si tak vybojoval postup do krajského finále v Písku. Druzí skončili žáci ZŠ Zdíkov, třetí skončil tým ZŠ Vlachovo Březí. Další pořadí: 4. ZŠ Národní Prachatice, 5.ZŠ TGM Vimperk, 6.ZŠ Vodňanská Prachatice ,7. ZŠ Čkyně, 8. ZŠ Stachy.

 

 

 

 

Mladší kategorie A – 1.-3. ročník ZŠ sehrála svůj turnaj o týden dříve 4. 5. 2016. Osm školních družstev hrálo stejným systémem jako jejich starší spolužáci. Okresním vítězem a držitelem krásného poháru a medailí se stalo družstvo ZŠ Smetanova Vimperk a vybojovalo si tak postup na krajské finále v Písku, druzí skončil tým ZŠ Zdíkov a třetí místo obsadila ZŠ Vlachovo Březí . Další pořadí: 4. ZŠ Národní Prachatice, 5. ZŠ TGM Vimperk, 6. ZŠ Vodňanská Prachatice, 7. ZŠ Čkyně 8. ZŠ Stachy.

 

 

 

Kladem obou turnajů bylo slušné vystupování všech týmů, ohleduplnost k soupeři, takže jak rozhodčí obou turnajů D. Kadlec, O. Málek, J. Pospíchal a J. Děd měli usnadněnu svoji úlohu. Za velkou pomoc při organizaci turnaje je třeba poděkovat také oddílu kopané ve Vimperku, hlavně panu Jiřímu Formánkovi st., který se velkou měrou zasloužil po technické stránce o bezproblémový průběh obou turnajů.

 

 

Vedoucí organizačního štábu Mgr. Jan Líkař  

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/mc/{/gallery}

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 {jcomments off}