Vinobraní – ZRUŠENO

S politováním oznamujeme, že dne 1. 9. 2016 agentura Festing oznámila zrušení Vimperského vinobraní.

 

 

Vimperské vinobraní, které se mělo konat na vimperském zámku dne 24. 9. 2016, bylo dnes pořádající agenturou odvoláno. Důvodem pro zrušení je dle organizátorů „náhlá a vážná zdravotní indispozice jednatele společnosti a s tím spojené další personální i technické komplikace při organizování této velké akce“.

 

Správa státního zámku Vimperk se vzhledem k nekorektnímu jednání agentury rozhodla dále ve spolupráci s ní již více nepokračovat.

 

 

 

 

 

Tiskové prohlášení správy SZ Vimperk ke zrušení akce.

 

 

Agentura Festing dnes oznámila zrušení konání Vimperského vinobraní, které se mělo uskutečnit dne 24. září na státním zámku ve Vimperku. Důvodem zrušení je dle organizátorů „náhlá a vážná zdravotní indispozice jednatele společnosti a s tím spojené další personální i technické komplikace při organizování této velké akce“. Vimperské vinobraní se mělo stát jednou z největších letošních akcí pořádaných na vimperském zámku. Ochutnávky vína od vinařů z celé republiky měl doplnit kulturní program v čele s koncertem kapely Ready Kirken. „Jsme velice zklamaní a rozhořčení,“ říká kastelán státního zámku Vimperk Vojtěch Brož. „Považuji minimálně za neslušné a nekorektní oznámit zrušení akce méně než měsíc předem. Zprávu o zrušení jsem dostal emailem ve stejnou chvíli, kdy byla zveřejněna na webu a facebookovém profilu Vinobraní. Ještě v sobotu jsme oslovovali stánkaře, aby se Vinobraní zúčastnili, byť v té době už muselo být jasné, že konání je přinejmenším v ohrožení.“ Akci podpořilo i město Vimperk, Vinobraní se mělo konat pod záštitou starostky Ing. Jaroslavy Martanové. Město Vimperk se podílelo také na propagaci celé akce. „Je to pro nás velká komplikace,“ konstatuje kastelán. „Byť jsme byli „jen“ spolupořadatelem, do příprav Vimperského vinobraní jsme vložili velké množství času a energie. Finanční ztrátu nám způsobila např. zakázka nového suvenýru speciálně k Vinobraní.“ Agentura Festing má s pořádáním podobných akcí dlouhodobé zkušenosti – již několik let pořádá např. Kunětické vinobraní na zámku Kunětická hora. Správě zámku Vimperk nabídla konání akce v příštím roce, ta však s ničím podobným nepočítá. „Po této zkušenosti již spolupráci s tou agenturou neplánujeme,“ dodává kastelán Brož.

 

 

(red,sz)